SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.12 17:37:34

Çin’de Sivil Havacılık Yüzde 90 Düzeldi

Korona virüs salgının ilk ortaya çıktığı Çin salgını ilk yenerek toparlanmaya devam ediyor. Toparlanma salgından en ağır darbeyi yiyen havacılık alanında da yaşanıyor. Sivil havacılık veri hizmeti sağlayıcı hizmeti veren VariFlight’ın raporuna göre, Çin’in sivil havacılık sektörü eylül ayında toparlanmaya devam etti ve havalimanları geçen yılın aynı döneminde kaydedilen hacmin yüzde 90’ından fazlasına geri döndü.

VariFlight’a göre eylül ayında, dünyanın dört bir yanındaki havalimanları yüzde 52,88 düşüşle yaklaşık 1,46 milyon giden uçuş gerçekleştirdi. Sivil uçuşlar dünyada geçen yılın yüzde 52’sine ulaştı, Çin yüzde 90’la rekor kırdı Sivil havacılık veri hizmeti sağlayıcı hizmeti veren VariFlight’ın son açıkladığı rapora göre, Çin’in sivil havacılık sektörü eylül ayında toparlanmaya devam etti ve havalimanları geçen yılın aynı döneminde kaydedilen hacmin yüzde 90’ından fazlasına geri döndü. VariFlight’a göre eylül ayında, dünyanın dört bir yanındaki havalimanları yüzde 52,88 düşüşle yaklaşık 1,46 milyon giden uçuş gerçekleştirdi.

Çin Uluslararası Radyosu Türkçe’nin haberine göre VariFlight araştırma şirketi, Covid-19’un etkin kontrolünün ardından ülkenin seyahat talebinin artmasıyla Çin, geçtiğimiz ay diğer ülkelerden daha büyük bir uçuş hacmine ulaştı. Artış oranında Çin’i ABD, Rusya, Japonya ve Hindistan izledi. Çin havalimanları, geçen ay toplam 375 bin 300 giden uçuş gerçekleştirdi. Bu rakam bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,86 düşük olsa da ağustos ayına göre yüzde 1,6 artışa işaret ediyor. Rapor, eylül ayında iç hat uçuş sayısının geçen yılın rakamlarını geçtiğini gösteriyor, dış hat uçuşlarda ise Ağustos 2020’ye göre küçük bir miktar artış var. Güney Çin’in Guangdong eyaletindeki Guangzhou Baiyun Uluslararası Havaalanı, geçen ay diğer Çin havaalanlarından daha fazla giden uçuşa imza attı.

Chongqing Jiangbei Uluslararası Havaalanı ve Chengdu Shuangliu Uluslararası Havaalanı da dahil olmak üzere yıllık 10 milyondan fazla yolcu hacmine sahip dokuz havalimanında geçen ay yıllık uçuş artışları kaydedildi. Sanya Phoenix Uluslararası Havalimanı ise uçuş hacmini yıllık yüzde 19,52 artarak en büyük artışı kaydetti.

Yazarlar