SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.20 17:04:49

Çin’in Yeni Havacılık Başarısı: TP500 İnsansız Kargo Uçağı

Çin Havacılık Endüstrisi Şirketi (AVIC), Çin'in yerli üretim TP500 insansız kargo uçağının ilk uçuşunun Cumartesi günü başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. AVIC, kargo uçağının 27 dakikalık bir ilk uçuş yaptığını ve uçağın uçuşun tamamı boyunca sorunsuz bir performans gösterdiğini söyledi.

Havacılık alanında ABD ve Avrupa’ya alternatif bir güç haline gelmeye çalışan Çin, bu alanda yeni atılımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak pilotsuz kargo uçağının ilk uçuşunun başarıyla gerçekleştiği açıklandı. Çin Havacılık Endüstrisi Şirketi (AVIC), Çin'in yerli üretim TP500 insansız kargo uçağının ilk uçuşunun Cumartesi günü başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. AVIC, kargo uçağının 27 dakikalık bir ilk uçuş yaptığını ve uçağın uçuşun tamamı boyunca sorunsuz bir performans gösterdiğini söyledi.

ÜLKENİN İLK BÜYÜK PİLOTSUZ KARGO UÇAĞI

AVIC'in açıklamasına göre, AVIC İlk Uçak Enstitüsü tarafından geliştirilen TP500, Çin Sivil Havacılık Yönetmeliği şartlarına uygun olarak üretilen ilk büyük insansız kargo uçağı. TP500, büyük yükler için genel amaçlı insansız bir nakliye platformu. Uçak, 1.800 km azami menzile sahip. AVIC, kargo uçağının, standart 500 kg'lık yükü 500 km'ye kadar taşıyabildiğini söyledi.

Yazarlar