SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.14 19:24:14

Corendon 27 Haziran’da Göklere Dönüyor

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer uçuşlara başlayacakları tarih ve uçuş programları hakkında bilgiler verdi. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, yeni dönemde 22 uçaklık bir programla seferlere başlayacaklarını söyledi.

27 HAZİRAN'DA BAŞLIYORUZ

27 Haziran'da Avrupa içerisinde uçmaya başlayacaklarını anımsatan Yıldıray Karaer, şunları söyledi: '' Yunanistan 1 Temmuz'dan itibaren uluslararası yolcuya kapılarını açacağını söyledi. Yunan adalarına 1 Temmuz'da uçacağız. Ama ondan önce İspanya'nın destinasyonlarına uçabiliriz. 27 Haziran'dan itibaren de Avrupa'daki Türk vatandaşları için Türkiye'ye uçmaya başlayacağız. Türklerin gelmesi için engel yok. Yabancı turist gelmek isterse aynı uçaklarla gelebiliyor. Belki ilk seferlerde birbiri ardına yoğun uçuşlar olmayacak. Her gün bir uçuş olabilir.

Ama Temmuz ayından itibaren yoğunluk artabilir. 15 Temmuz'dan sonra da hızlanır. Bizim uçtuğumuz bölgeler taşıdığımız yolcu Hollanda, Almanya, Belçika, Polonya, İngiltere, İskandinav ve Balkanlardır. Yolcuları tatil destinasyonlarına taşıyoruz. Türkiye'ye uçuşları Türk bayraklı uçaklarla Yunan adaları, ispanya, Mısır gibi destinasyonlara da Malta ve Hollanda bayraklı uçaklarla uçuşlarımızı yapıyoruz.'

ÖNEMLİ OLAN EKİM AYININ CANLILIĞINI GÖRMEK

Uçuşlar başladığında yoğunluğun nasıl olacağını bilmediklerini belirten Karaer, " Yani Alman, Hollandalı, Belçikalı turist gelecek mi? Bilmediğimiz için uçuşlara düşük yoğunlukla başlayacağız. Uçakların sayısı yüzde 50 azalınca mecburen tarifeyi daralttık. Temmuz ayında bu kapasite ile başlarsak Ekim ayında bilindiği gibi bütün Avrupa ülkelerinde sonbahar tatili var. Ekim ayı Avrupa'da yoğun bir aydır. Ekim ayına kadar bu düşük yoğunlukta gider Ekim ayında da tatille beraber iyi bir rüzgar yakalarsak, pandeminin etkisinin de azaldığını düşünürsek 2021 yılı için çok pozitif bir planlama yapabiliriz. Önemli olan Ekim ayının canlılığını görebilmek.

Eğer Ekim ayı canlı olursa hem bizim şevkimiz, iştahımız artacak hem de Kasım Aralık ayı yani yüksek sezon sonunun da uzamasına neden olacak. Bu yıl Avrupa ve Rusya'nın sezona geç başlaması Türkiye'de tatil sezonunu uzatır'' diye konuştu.

Yazarlar