SON DAKİKA
Tarih : 2020.04.15 14:12:29

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi İhalesi İptal Edildi

Bölge halkı tarafından büyük bir sabırsızlıkla beklenen Çukurova Havalimanı projesi için üzücü haber geldi. Çukurova Havalimanı ihalesi iptal edildi! Çukurova Bölgesel Havalimanı ihale işlemlerinin sonunda Devlet Hava Meydanları İşletmesi DHMİ ihalenin iptal edilmesine karar verdi. Dev projede son durum ne, nereye yapılacak, mimarı kim, ihaleyi hangi müteahhit şirket kazanmıştı? Türkiye'nin en önemli yatırım projeleri arasında gösterilen Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi için tamamlanan ihale süreci alınan karar nedeni ile iptal edildi.

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI PROJESİ NEREDE / NEREYE YAPILACAK?

Bölgesel Çukurova Havalimanı Tarsus'ta yer alan Kargılı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Havalimanı bu sayede hem Mersin hem de Adana bölgesine hizmet verecek.

DHMİ ÇUKUROVA HAVALİMANI İHALE SONUCUNU İPTAL ETTİ!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi düzenlenen ihaleyi kazanan Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişimi tarafından 100 milyon Euro kira bedeli ile kazanılan ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilmesinin nedeni ise toplam yatırım tutarı 250 milyon Euro olarak hesaplanan inşaat maliyeti nedeni ile ortaya çıkan güvensizlik olarak gösterildi. Söz konusu maliyet farkı nedeni ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından hazırlanan ihale iptali kararı Ulaştırma Bakanlığı'na sunuldu.

Daha öncede Ulaştırma Altyapı Bakan yardımcısı olarak görev alan Adil Karaismailoğlu projeden haberdar olduğu için sürece onay verdi ve ihaleyi iptal etti. Şirketten yapılan ilk açıklamada ise "Çukurova Havaalanı ihalesini de yine ihale yönetmeliğine uyarak, en yüksek teklifi vererek kazandık" diyerek diğer ihalelerde yaşanan sorunların ise kendilerinden kaynaklı olmadığını dile getirdi.

Yazarlar