SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.04 15:54:00

DHL, Kargo Taşımada Yeni Dönemini Başlatıyor

Dünyanın en büyük kargo taşımacılığı firmaları arasında yer alan DHL, son dönemde adı sık sık duyulan Eviation ile bir ortaklık kurduklarını duyurdu. Bu ortaklık kapsamında DHL, Eviation imzası taşıyan Alice elektrikli uçak modeli ile kargo taşımaya başlayacak.12 uçaklık bir ortaklık kuran ikili, kargo taşımaya özel hazırlanacak bu uçak için 2021 bitmeden uçuş testlerine başlayacak.

Ancak ticari kullanım hemen olmayacak. Burada hedef 2024 olarak görünüyor ve aslında bu da aşırı uzak görünmüyor. Elektrikli uçak ile kargo taşımacılığı, havacılığın daha temiz hale getirilmesi için çok büyük önem arz ediyor. Küresel ısınmanın etkisini inanılmaz hissettirdiği günümüzde bu tarz gelişmeler hayati görünüyor.

DHL tarafından kullanılacak elektrikli uçak modelinin temel alacağı Alice için detaylar şöyle Eviation, geliştirdiği bu lüks sınıfa giren ilk elektrikli uçak modeli Alice ile normal uçuş testlerine de hazırlanıyor. Tasarımını yukarıda gördüğünüz uçak, 11 kişilik bir seçenek konumunda Eviation Alice, 814 km menzil getiriyor ve bünyesinde 820-kWh pil paketi barındırıyor. Bu pil paketinin ağırlığı 3 tondan fazla. Üç adet Magnix imzalı pervaneli elektik motoru bulunan uçak, amacı gereği çok büyük değil ve maksimum 407 km/s hızda yol alabiliyor. Yapısı gereği çok sessiz olduğu belirtilen Eviation Alice, geleceğin hava araçları arasında olduğundan dolayı ses getiriyor.

Yazarlar