SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.06 15:20:35

DHL 1 Milyar Doz Covid-19 Aşısı Teslim Etti

Covid-19, son yüzyılda yaşanan en büyük küresel sağlık krizi oldu. Hükümetler, STK’lar ve kamu otoriteleri, virüsü kontrol altına almaya, halk sağlığını güvenceye alacak aşı programlarına hız vermeye ve ekonomilerin hızla toparlanmasını sağlamaya odaklandılar. Küresel aşı kampanyasının başladığı Aralık 2020’den bu yana DHL, 160’ı aşkın ülkeye 1 milyar dozdan fazla aşıyı güvenli bir şekilde ulaştırarak küresel aşı dağıtımında kilit rol oynadı.

DHL Ticari Direktörü Katja Busch, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Son dokuz aydaki olağanüstü hâl durumuna baktığımızda, herhangi bir soğuk zincir kesintisi ya da güvenlik sıkıntısı olmaksızın pek çok tedarik zinciri kurgusunu sorunsuz şekilde geliştirip yöneterek üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. DHL olarak biz, pek çok farklı tedarik zinciri hattında çalışıyor ve belirli ülkelerde doğrudan dağıtımı yönetiyoruz. Isı hassasiyeti çok yüksek olan aşıların yanı sıra yardımcı malzemelerin ve test kitlerinin de gönderimini sağlamak üzere, özel olarak bu iş için geliştirilen yeni ve güvenilir hizmetleri uygulamaya koyduk. ‘İnsanları birbirine bağlama, yaşamları iyileştirme’ hedefimiz doğrultusunda, soğuk zincir altyapımızdan, güçlü global ağımızdan ve çalışanlarımızın ilaç lojistiği alanındaki derin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaya devam edeceğiz.”

Küresel aşı kampanyası, virüsle mücadelede hayatî önem taşıyan bir araç ve aynı zamanda daha fazla virüs varyantı oluşmasını önlemek için de gereklilik arz ediyor. Yüksek bağışıklık seviyelerine ulaşmak için 2021 sonuna kadar dünya çapında yaklaşık 10 milyar doz aşıya ihtiyaç duyulacak. Mümkün olduğunca çok insanın aşıya erişebilmesini sağlamak için bu dozların küresel olarak dağıtılabilmesi gerekiyor. Lojistik uzmanları, çok çeşitli ve karmaşık tedarik zinciri kurgularını yönetmenin yanında ısı hassasiyeti gereksinimleri bakımından da çok büyük bir sınav veriyorlar.

Yazarlar