SON DAKİKA
Tarih : 2022.03.12 00:59:06

DHL ve Singapur Hava Yolları Yeni Bir Anlaşma İmzaladı

DHL Express Asya Pasifik CEO’su Ken Lee (soldan 2.) ve Singapur Hava Yolları Ticari Başkan Yardımcısı Lee Lik Hsin (sağdan 2.) SIA tarafından işletilecek ve bakımı yapılacak beş Boeing 777 kargo uçağının konuşlandırılması için bir anlaşma imzaladılar. Dünya’nın önde gelen uluslararası hızlı taşıma hizmeti sağlayıcılarından DHL Express, beş Boeing 777 kargo uçağını konuşlandırmak için Singapur Hava Yolları (SIA) ile Mürettebat ve Bakım anlaşması (CM) imzaladı.

Bu anlaşma, DHL Express'in hızla büyüyen uluslararası ekspres kargo pazarındaki müşteri talebini karşılamak için kıtalararası hava ağını genişletmesinde önemli bir adımı işaret ediyor. DHL Express, Küresel Ağ Operasyonları ve Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bay Travis Cobb şunları söyledi: “Beş adet Boeing 777 kargo uçağının konuşlandırılmasıyla, ekspres hizmet ağımızda Asya Pasifik bölgesini Amerika kıtasına bağlayarak genişletebileceğiz. Pandeminin ardından, Pasifik ötesi ticaret yollarında güçlü bir büyüme konusunda olumlu beklentiler görüyoruz. Singapur Hava Yolları ile işbirliği yaparak, ortak değerleri paylaşan ve en yüksek standartlarda faaliyet gösteren bir ortakla uzun süreli bir ilişki kurmak için benzersiz bir fırsat yakalıyoruz.”

Merkezi Singapur Changi Havalimanı'nda bulunan ve DHL'in Güney Asya Merkezi'ne hizmet veren kargo uçakları, DHL-SIA görünümünde olacak ve Kuzey Asya'daki noktalar üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne giden rotalarda SIA pilotları tarafından işletilecek. SIA ayrıca bu uçakların bakımını da denetleyecek. İlk anlaşma, dört yıldan fazla bir süre için uzatma seçeneğiyle imzalandı. Anlaşmaya göre, ilk uçak teslimatı Temmuz 2022'de, ikincisi ise Ekim 2022'de olacak. Kalan üç uçağın ise 2023 yılı boyunca teslim edilmesi planlanıyor.

SIA Ticari Başkan Yardımcısı Bay Lee Lik Hsin şunları söyledi: “Bugünkü anlaşma, SIA ve DHL arasında uzun süredir devam eden ortaklığa dayanıyor ve bunu güçlendiriyor. Bu yeni anlaşma, DHL'in sağladığı güvenilir ekspres hizmetlere dayalı diğer önemli iş bölümlerine ek olarak, hızla gelişmekte olan e-ticaret bölümünü de destekleyecektir. Ayrıca, SIA ve DHL arasındaki ortaklığın gelecekte daha da genişletilebileceği bir temel atılmıştır. Bu kargo uçaklarının merkezinin Changi Havalimanı olması, Singapur'un önemli bir hava kargo ve e-ticaret lojistik merkezi olarak konumunu daha da güçlendirecek ve büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunacaktır."

DHL Express, Asia Pacific CEO'su Bay Ken Lee şunları söyledi: “Bu yeni anlaşma, Asya Pasifik ticaretinde devam eden büyüme hazırlıklarımızda Singapur dışındaki kritik rotalarımızda güçlenmemizi garanti ediyor. Öngörülemeyen değişiklikler veya ani talep artışları karşısında yeni rotalar eklemek ve uçaklarımızı en iyi şekilde kullanabilmemiz için bize daha fazla esneklik sağlıyor.”

DHL Express, sınır ötesi zamana duyarlı gönderilerde istikrarlı büyümeyi karşılamak için sürekli yatırım yapıyor. 220 ülke ve bölgeden oluşan küresel ağında 320'den fazla uçak işletiyor. Boeing 777 kargo uçakları, aynı zamanda DHL'in sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunan, eski Boeing 747-400'lere kıyasla CO2 emisyonlarını %18 azaltan dünyanın en büyük, en uzun menzilli ve en yetenekli çift motorlu kargo uçaklarıdır. SIA’nın kargo bölümü, mevcut uçuş ağında 90’dan fazla uçuş noktasında, kargo uçak filosunun yanısıra SIA ve Scoot yolcu uçaklarında da kargo yükleme hizmeti vermektedir. Hava yolu kısa süre önce filo yenileme programının bir parçası olarak Airbus A350F kargo uçakları sipariş etti. SIA, e-ticaret, taze ürünler, ilaç ve diğer sağlık ürünleri taleplerine cevap verebilmek için kargo kapasitesine yatırım yapmaya devam ediyor.

Yazarlar