SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.03 01:17:02

DHMİ, Uluslararası Uçuş Kontrol Sempozyumu’na Katıldı

DHMİ 20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Uçuş Kontrol Sempozyumu’na (IFIS 2022) katıldı. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban şehrinde düzenlenen sempozyumda; uçuş kontrol sistemlerindeki son teknolojik gelişmeler ile uçuş kontrol usulleri, teknik, eğitim, ekipman ve diğer konularla ilgili tartışmalar ve sunumlar yapıldı.

Bunun yanında, tüm aletli uçuş operasyonlarının dayandığı yer ve uzay tabanlı hava seyrüsefer yardımcı sistem cihaz sinyallerinin test/kalibre edilmesi ve onaylanması konusundaki uygulamalar hakkında dünyanın en yetkili otoriteleri ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca sempozyumda, çeşitli teknik sorunlara alternatif çözümler ve mesleki eğitimlerle ilgili uçuş emniyetine katkıda bulunacak birçok konu görüşüldü.

Emniyetli Uçuş İçin Sürekli Kontrol

Hava yolunu tercih eden misafirlerine güvenli, rahat, konforlu seyahat imkânı sunmak için büyük çaba sarf eden ve bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan DHMİ, sektördeki küresel gelişmeleri dikkatle takip ediyor, ulusal ve uluslararası etkinliklere katılım sağlıyor. İleri teknoloji, inovasyon ve ARGE projeleriyle dünya markası haline gelen DHMİ, başarıyla yönettiği yaklaşık 1 milyon metrekarelik Türk Hava Sahası ve yolcu dostu havalimanlarını ileri teknoloji hava seyrüsefer sistem ve cihazlarıyla donatarak; faaliyetlerini 7/24 kesintisiz, sürdürülebilir şekilde, uçuş emniyetinin en üst seviyede tutulduğu bir hassasiyetle yerine getiriyor.

Bu kapsamda, ILS, VOR, DME, NDB gibi ülkemizde mevcut olan 400 adet hava seyrüsefer yardımcı cihaz ve sistemi hava sahamızın yönetimine büyük katkı sağlıyor. Uçuş yolları boyunca belirli noktalar ve havalimanlarına kurulan bu hava seyrüsefer yardımcı sistem ve cihazlarının her türlü meteorolojik şartlarda kesintisiz, doğru ve güvenilir hizmet vermeleri, uluslararası norm ve gerekliliklere uygun şekilde düzenli olarak yapılan ‘Uçuş Kontrol’ faaliyetlerine bağlı. Tüm bu sistem ve cihazların test ve kontrol işlemleri DHMİ uzman ekiplerince üstün bir başarıyla gerçekleştiriliyor.

Uluslararası kurallara uygun olarak büyük bir özenle gerçekleştirilen kontrol çalışmalarında uçuş kontrol uçakları ve helikopterler kullanılıyor. Sektördeki yenilikleri dikkatle takip eden DHMİ; yakın zamanda uçuş kontrol envanterine ekleyeceği, son teknoloji ile donatılmış 3 adet uçakla yenilediği filosu ve alanında uzman, engin tecrübeye sahip Uçuş Kontrol ekibi ile ülkemiz havacılığına ve uçuş emniyetine katkıda bulunmaya devam edecek.

Yazarlar