SON DAKİKA
Tarih : 2022.12.27 17:56:49

DHMİ Havalimanlarında Yangın ve Acil Durum Tatbikatı Yaptı

DHMİ Havalimanlarında, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) birimlerince 2022 yılı Ateşli Yangın ve Acil Durum Tatbikatları başarı ile gerçekleştirildi. Havalimanlarında yaşanabilecek olası acil durumlara karşı hazırlıklı olunması amacıyla uluslararası ve ulusal mevzuatlar doğrultusunda belirli sürelerle gerçekleştirilmesi gereken tatbikatlar bu yıl da 'Acil Durum Planları' çerçevesinde, protokol yapılan kurum ve kuruluşların katılımıyla yapıldı.

Gerçeğe yakın senaryolar doğrultusunda ARFF birimlerinin üstün performansıyla göz doldurduğu tatbikatlarda, havalimanlarımızın ve katılımcıların imkân ve kabiliyetleri ölçülerek, kazanılan deneyimlerle acil durumlara karşı 7/24 hazırlıklı olunması amaçlanıyor. En üst düzeydeki eğitimlerini gerçeğe yakın tatbikatlarla pratik beceriye dönüştüren ARFF ekiplerimiz, gerçek kaza kırımlarda üstün başarılarıyla takdir topluyor.

DHMİ kendi web sayfasından yayınladığı açıklamada şunları kaydetti:

14 Ocak 2018 tarihinde Trabzon Havalimanı’ndaki kurtarma operasyonunda kendilerini kanıtlayan ekiplerimiz, 6 Kasım 2022 tarihinde Hatay Havalimanı’ndaki üzücü olaya anında müdahale ederek rekor sürede önemli bir kurtarma operasyonuna imza attı. ARFF ekiplerinin söz konusu olaylara başarılı bir şekilde müdahalesi, ekiplerimizin tatbikatlarla kazandıkları tecrübelerinin gerçek bir operasyona yansımasının en somut örneği olarak kayıtlara geçti.

2022 yılında tatbikat gerçekleştirilen havalimanlarımız şunlardır;

Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Adana, Adıyaman, Ağrı Ahmed-i Hani, Amasya Merzifon, Antalya, Balıkesir Koca Seyit, Balıkesir Merkez, Batman, Bingöl, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Denizli Çardak, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan Yıldırım Akbulut, Erzurum, Gaziantep, Çanakkale Gökçeada, Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi, Hatay, Iğdır Şehit Bülent Aydın, Isparta Süleyman Demirel, Kahramanmaraş, Kapadokya, Kars Harakani, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli Cengiz Topel, Konya, Malatya, Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar, Muğla Dalaman, Muğla Milas Bodrum, Muş Sultan Alparslan, Ordu Giresun, Rize Artvin, Samsun Çarşamba, Siirt, Sinop, Sivas Nuri Demirağ, Şanlıurfa GAP, İstanbul Atatürk, Şırnak Şerafettin Elçi, Tekirdağ Çorlu Atatürk, Tokat, Trabzon, Uşak ve Van Ferit Melen Havalimanları.

Yazarlar