SON DAKİKA
Tarih : 2024.03.16 15:04:56

Dalaman Havalimanı’nda Sezonun İlk Turist Kafilesi Çiçeklerle Karşılandı

YDA Dalaman Havalimanı'na İngiltere'nin Manchester şehrinden Jet2.Com ile gelen 189 kişilik kafile için karşılama töreni düzenlendi. Uçaktan inen yolcular Dalaman Havalimanı Başmüdürü Özay Güçlü, YDA Dalaman Havalimanı CEO'su Yiğit Laçin ve havalimanı çalışanları tarafından törenle karşılandı. Çeşitli ikramlarda bulunulan İngiliz turistlere günün anısına çiçekler ve hediyeler verildi ve turistler işlemlerinin ardından konaklayacakları otellere geçtiler.

SEZONU 10 GÜN ERKENE ÇEKTİK

YDA Dalaman Havalimanı CEO'su Yiğit Laçin, İngiltere'den Muğla'ya Jet2.Com ile gelen sezonun ilk charter seferinin Dalaman Havalimanı'na yapıldığını belirterek, “Bu sene sezonu 10 gün daha erkene çektik. Bu sene sezon kapanışını da geç yapmayı planlıyoruz. İngiltere'den uçuşlar yıl boyu devam edecek. YDA Dalaman Havalimanı olarak turizm sezonu için hazırlıklarımızı tamamladık. Yolcularımıza daha iyi bir deneyim sunmak, alışveriş deneyimlerini kolaylaştırmak Havalimanındaki Duty Free alanımızı yeniledik. ” dedi.

DUTY FREE ALANI YENİLENDİ

Türkiye’nin güney batı sahilinde, 1.100 km’lik bir sahil şeridine hizmet veren YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, Cumhuriyetin 100. Yılında 5 milyonuncu yolcumuzu karşıladıklarını anımsatarak, “Bu bizim için kilometre taşı değil, aynı zamanda büyük bir gurur kaynağı oldu. YDA Dalaman Havalimanı olarak, her gün daha da büyümek ve mümkün olan en iyi hizmeti sunmak için çaba harcıyoruz. 2023 yılında ulaştığımız 5 milyonuncu yolcu ile birlikte daha da büyük hedeflere doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Havalimanımız, misafirlerimize daha iyi hizmet sunma çabalarını sürdürmeye devam edecek.” diye konuştu.

DALAMAN HAVALİMANI 5 MİLYON YOLCU HEDEFİNİ YAKALAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl 5 milyonuncu yolcusunu karşılayan Dalaman Havalimanı 2023 yılının ilk 10 ayında hizmet verilen yolcu sayısı bakımından pandemi öncesi turizmin en iyi yılını yaşadığı 2019 yılının %6,5; bir önceki yıl 2022 yılının ise %15,2 üzerinde olduğu açıklanmıştı. Dalaman Havalimanından Devlet Hava Meydanları verilerine göre, 2024 yılının Ocak ayında, 77 bin 722 yolcuya hizmet verildiği, 1256 uçak trafiği yaşandığı ve Havalimanından 610 Ton yük taşındığı öğrenildi.

Sezonun erken başlamasından duydukları memnuniyeti ifade eden İngiliz turistler, Dalaman bölgesinde en çok Marmaris ve Fethiye’yi tercih ettiklerini belirterek, Havalimanı yetkililerine karşılama için teşekkür ettiler.

Yazarlar