SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.25 15:09:19

Delta 2 Bin Pilotu İşten Çıkaracak

Delta Hava yolları, gelecek 6 ayın planlamasında ticari uçuşlarda artış ihtimalinin fazla olmadığını öngörerek, 1,941 pilotunun işine ekim ayında son verecek. Delta tarafından paylaşılan şirket içi bir notta, 1,806 pilotun gönüllü olarak emekli olmasına rağmen şirketin azaltılmış uçuş takvimi için hala gerekenden fazla pilotu olacağı belirtildi. Şirket “Hava yolları Pilotları Sendikası” ile anlaşıldığı takdirde, pilot ücretlerinin azaltılarak, işten çıkarmalardan kaçınılabileceğini de söyledi.

Şirketin uçuş operasyonları kıdemli başkan yardımcısı John Laughter, “Altı aydır bu krizin içerisindeyiz ve sadece gelirimizin %25’i karşılandı” dedi ve “Maalesef önümüzdeki altı ayda bu gidişatı değiştirecek çok az katalizör görüyoruz” diye ekledi. Delta yaptığı açıklamayla beraber ABD’de, federal finansal yardımlarla desteklenen iş koruma programının bitmesiyle, 30 Eylül’den sonra binlerce kişinin işten çıkarılma riski olduğunun da altını çizmiş oldu.

ABD Kongresi'nde, işgücü üzerinde aynı kısıtların devam ettirilmesini öngören, ödeme desteği programının altı ay uzatılması hakkındaki tartışmalar ise şu an çıkmazda. Seyahat talebi, neredeyse geçen yılın üçte birinden az olduğu biliniyor.

Yazarlar