SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.14 14:54:23

Delta Havayollarının 180 Koltuklu Uçağına 182 Yolcu Alındı

ABD’de Güney Carolina-Charleston kentinden Atlanta’ya gidecek olan Delta Havayolları uçağında önceki gün sıra dışı bir olay meydana geldi. Şirketin 1732 sefer sayılı Boeing 737-900 tipi uçağında 180 koltuk bulunuyordu ama uçaktaki yolcu sayısının 182 olduğu ortaya çıktı.

Uçak kapı kapattıktan sonra taksi yoluna çıkmak için yapılan push-back sırasında kabin memurları durumu fark ederek pilotlara bildirdi. Pilotlar fazla yolcunun indirilmesi için kısa sürede uçağın tekrar körüğe yanaştırılmasını sağladı. İki fazla yolcu uçaktan indirilirken, sefer gecikme olmadan gerçekleştirildi.

Kabin memurlarının sayımı sırasında iki fazla yolcunun uçağın ön bölümüne geçerek tuvalette saklandıkları ihtimali üzerinde durulurken Delta Havayolları sözcüsü yaptığı açıklamada “Delta 1732 sayılı seferi yapacak uçağımızda kabin görevlilerimiz, uygun koltuk atamaları olmayan iki yolcuyu tespit etmişler. Müşterilerimizin ve mürettebatımızın güvenliğine olan bağlılığımız 1 numaralı önceliğimiz olmaya devam etmektedir” dedi.

Yazarlar