SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.20 16:03:52

Delta Havayolu Pilotlarının Protestoları Bu Hafta da Devam Edecek

Delta'nın pilotları, geçen hafta başlattıkları yorgunluk protestolarını bu hafta da ise Seattle ve Minneapolis-Saint Paul havaalanlarında grev yaparak devam ettireceklerini açıkladılar.

Delta Havayolları pilotları , merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Delta Havayolları genel merkezlerinde de aynı zamanda nöbet tutmaya devam edecekler. Delta pilotları, program ve yorgunluk endişeleri nedeniyle geçen hafta başlattıkları grevler aldıkları kararla Perşembe gününden itibaren Minneapolis-Saint Paul Uluslararası Havalimanı'nda greve devam edecek.

Hava Yolu Pilotları Derneği  ALPA'dan yapılan açıklamada, " Delta, daha az pilotla daha fazla uçuş gerçekleştirmeye çalışıyor, hava gecikmeleri ve operasyonel zorluklar için hiçbir boşluk bırakmıyor. Yönetimin, planlama endişelerimizi tartışmak için masaya gelmesini istiyoruz. Yaklaşık 13.000 Delta  pilotu birlik tarafından temsil edilmektedir. Delta Havayolları pilotları olarak beş havalimanında başlattığımız grev kararına önümüzdeki hafta Seattle ve Minneapolis-Saint Paul havalimanları da listeye eklenecek" şeklinde açıklama yaptı.

Yazarlar