SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.14 18:31:00

Denize Düşen Uçaktaki Kokpit Seslerini Deşifre Edecek Kara Kutu Aranıyor

Endonezya'da 9 Ocak'ta denize düşen yolcu uçağı enkazının bulunması için arama çalışmaları sürüyor. Yetkililer, kokpit ses kayıtlarını deşifre edecek, ikinci kara kutuya halen ulaşılamadığını duyurdu. Denize düşen uçaktaki kokpit seslerini deşifre edecek kara kutu aranıyor.

Endonezya'da 9 Ocak'ta denize düşen yolcu uçağı enkazının bulunması için arama çalışmaları sürüyor. Yetkililer, kokpit ses kayıtlarını deşifre edecek, ikinci kara kutuya halen ulaşılamadığını duyurdu. Endonezya'da 9 Ocak'ta kalkmasından kısa bir süre sonra denize düşen yolcu uçağı için enkaz arama çalışmaları halen devam ediyor.Ulusal Arama Kurtarma Ajansına (BASARNAS) bağlı 4 bin 100 personelin katılımıyla geniş bir alanda 53 gemi, 18 bot ve 13 helikopterle sürdürülen çalışmalarda, kokpit ses kayıtlarını içeren ikinci kara kutuya henüz ulaşılamadığı öğrenildi.Kazaya sebep olan unsurların ortaya çıkarılması açısından oldukça önemli olan kara kutunun bulunması için ekipler, çalışmalarını sürdürüyor.

CESETLER BAŞKENTE GETİRİLDİ

Zorlu hava koşulları ve denizdeki dalgalara rağmen sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında bulunan ceset ve kalıntılar, başkent Cakarta'daki liman bölgesinde oluşturulan kriz merkezine getirildi. Kimlik tespiti yapılan hostes Okky Bisma'nın cenazesi ise bugün toprağa verilerken, diğer cesetlerin kimlik çalışmaları devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Endonezya Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, yaptığı açıklamada, içinde 12 kişilik mürettebat ile 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı Boeing 737-500 tipi yolcu uçağı ile kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiğini ve uçağın başkent Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü açıklamıştı.Endonezya Donanması da yolcu uçağının enkazının başkent Cakarta sahilinin kuzeyindeki Thousand Adaları açıklarında 4 noktaya dağıldığını bildirmişti.

Yazarlar