SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.04 03:04:50

Denize İkinci Havalimanının Temel, Atıldı

Tamamı1 milyar 350 milyon liraya mal olacak havalimanı 2021 yılı sonunda hizmete girecek ve yılda 3 milyon yolcuya hizmet verecek. Havalimanını yapacak yüklenici firmalardan projeyi “erken bitirme” sözü alan Erdoğan, Rize’nin tıpkı Karadeniz gibi kabına sığmadığını belirterek “Yatırımlarımızla Rize tüm bölgenin cazibe merkezi haline geliyor. Suudi Arabistan’dan Kuveyt’e kadar onbinlerce turist Ayder Yaylası’nı Fırtına ve İkizdere vadilerini şelaleleri, akarsuları gezmek, Rize’nin güzelliklerini görmek için her yıl şehrimize akın ediyor” dedi.

Erdoğan, Ovit Tüneli’nin çalışmalarının son sürat devam ettiğini dile getirerek “Millet şirin bizde Ferhat. Dağları delerek yolumuza devam ediyoruz. Şimdi geliyorum asıl müjdemize. Rize-Artvin hizmet verecek havalimanının tüm hazırlıkları bitti ihale yapıldı. Biraz sonra buradan kumandayla ‘bismillah’ deyip temelini atıyoruz ve inşasına başlıyoruz” dedi.

DÜNYADA 3. OLACAK

Proje bedeli 1 milyar 350 milyon lira olan bu proje Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra deniz doldurularak yapılan Türkiye’deki ikinci, dünyada üçüncü havalimanı olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Havalimanımızı en geç 2021 sonu tamamlayacağız. Yüklenici firmalara dedik daha önceye bunu çekerseniz bizleri ve hemşehrilerimizi mutlu edersiniz dedik. Bütün temennimiz rabbimden kazasız belasız bu eserin tamamlanmasıdır.

İki yüklenici firma verdikleri sözü tutacaklar. Verilen tarihte bu işi bitirmiş olalım diyoruz.”Öte yandan Rize-Artvin Havalimanı için 85 milyon ton taş dolgu yapılacak. Havalimanı dünyada konvansiyonel havalimanları için gereken 3 bine 45 metrelik piste sahip olacak. Terminal binasının kapalı alanı 25 bin metrekare olacak. Diğer kapalı alanlarla birlikte yaklaşık 40 bin metrekareye ulaşacak.

Yazarlar