SON DAKİKA
Tarih : 2019.10.10 13:57:25

Direkt Uçuşlarda Saat Tartışması

Turizmciler Derneği (TURDER), Ankara’da turizmin canlandırılması için neler yapılması gerektiği konusunda sempozyum düzenledi. TURDER'in düzenlediği sempozyumda Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanvekili ve Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'da değerlendirmelerde bulundu. “Uçuş saatlerinin gündüz saatlerine çekilmesi konusunda hep bir ağızdan tepki göstermeliyiz” dedi. Uçuş saatleri gündüze çekilmeli Ankara'ya direkt uçuş konusuna dikkat çeken şöyle konuştu: “Biz direkt uçuş konusunda oda olarak bütçe ayıralım noktasına geldik. ‘Direkt uçuşlar oturana kadar finansmanın bir kısmını biz sağlayalım’ dedik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katkılarıyla Ankara’ya direkt uçuş sayısı arttı. Yaz aylarında 34 noktaya direkt uçuş var. Paris, Londra, Roma ve Amsterdam yeni açılan güzergahlar. Ancak burada sorun, direkt uçuşların gece saatlerinde, tercihin düşük olduğu saatlerde yapılması. Gece 3’te Azerbaycan’a gittiğimiz zaman uçamazsınız. Saat 20.00’de İstanbul’daki uçuşu tercih eder insanlar. Uçuş saatlerinin gündüz saatlerine çekilmesi konusunda hep bir ağızdan tepki göstermeliyiz.

Esenboğa Havalimanı bugün yüzde 40 kapasiteyle çalışıyor. Dünyanın sayılı havalimanlarından biri. Bunun yüzde 80’i geçmesi gerekiyor. Bu sadece ATO’nun itirazıyla olmaz. Sektör olarak tek ses olmalıyız.” TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da Ankara’nın sağlık ve kongre turizmi açısından avantajına dikkat çekti.

Yazarlar