SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.06 15:57:47

Dolmuşa Gelmeyelim, Temiz Olalım Yeter

KORONAVİRÜS, YANİ KOVİD-19’DA

DOLDURUŞA GELMEYELİM.

TEMİZ OLALIM YETER.

İnsanlarda ve hayvanlarda hastalığa yol açabilen ve birçok türü bulunan tüm virüslere “Coronavirus” denildiğini biliyor muydunuz? Ne olduysa o gün oldu. 2019’un son günleri. Çin’in Wuhan kenti hayvan pazarında balık satan 49 yaşındaki bir kadın ateşlenip hastaneye yattı. O dükkandan balık alan 61 yaşındaki bir adam da aynı şekilde hastaneye gelince teşhis konuldu, Covid-19. Biraz hafızamızı karıştıralım. Yine Çin’de 2002’de başlayan SARS, zamanla 17 ülkeye yayıldı ve 774 kişi hayatını kaybetti. 2012 yılında Suudi Arabistan’da başlayan MERS virüsü salgını 27 ülkeyi etkiledi ve 861 kişi hayatını kaybetti.

Bu arada Kuş Gripleri, Domuz Gripleri. Ne isterseniz hepsini yaşadık. Şimdi de 1.Ocak 2020’den bu yana tozu dumana katan Coronavirüs Kovid-19. Bakın arkadaşlar ben bu gördüğünüz tüm virüslü olayları havalimanında yaşadım. Hepsinin çıkışından bir süre sonra aşıları çıktı ve birileri çok para kazandı. Bu son olarak ortaya çıkanın da bir Biyolojik- Ekonomik savaş olduğuna inanıyorum. Bakın rakamlara Sadece ABD’de, Amerika Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'na bağlı Amerika Hastalıkları önleme ve kontrol dairesinin verilerine göre grip salgını nedeniyle son Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 8 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

Yani bu bizim bildiğimiz grip hastalığı Pekala bu Coronavirüs’ün çıkıntısı Kovid-19’dan bu güne kadar tüm dünyada kaç kişi öldü; 3 bin 116 kişi. Bu işte bir iş var beyler. Tüm dünyada bu süre içinde. gripten ölenlerin sayısı ise Corana’dan ölenlerin tam on katı, yani 30 bine yakın. Demek ki grip daha tehlikeli. Paniğe gerek yok. Ekonomik olarak en çok etkilenen sektörlerin başında havalimanı işletmeciliği geliyor.

Bağlı olarak da turizm. Bakın bugün Cuma Namazında tüm Türkiye’ye hutbeden verilen vaaz da, halkın temiz olması ve bunun Allah’ın emri olduğu öğütlendi. Demek ki temiz olursak, dikkat edersek korkacak bir şey yok.

Fazla dolduruşa gelmeyelim…

Yazarlar