SON DAKİKA
Tarih : 2017.09.29 13:33:26

Dört Kıtada Sistem Çöktü ,125 Havayolu Şirketi Zorda

Dünya genelinde 125 hava yolu şirketinin kullandığı yolcu yönetim sistemi olan Amadeus Altea'da yaşanan sorun dört kıta üzerinde yüzlerce uçuşun gecikmesine neden oldu.
 
Dünya genelinde 125 hava yolu şirketi tarafından kullanılan yolcu yönetim sistemi sunucusu Amadeus Altea'da yaşanan ağ sorunu dünya genelindeki uçuşları etkiledi. Air France, Southwest, China Air, Qantas, Korean Air, Lufthansa ve British Airways gibi h ava yolu şirketlerinin Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtasında gerçekleştirdikleri uçuşların büyük bir kısmında meydana gelen gecikmeler havalimanlarında yoğunluk ve paniğe neden olurken uçuş trafiğini önemli ölçüde aksattı.
İKİ SAATTEN FAZLA GECİKME YAŞANIYOR
 
Ağ sorunları nedeniyle daha önce bazı havalimanlarında uçuşların aksadığına şahit olmuştuk ancak bugün yaşanan sorunun herhangi bir havalimanı ya da hava yolu şirketiyle sınırlı olmayıp dünya genelinde etkili olması aksamaları çok daha ciddi bir hale getiriyor. Uçuşu ertelenen yolcuların Twitter başta olmak üzere sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşıma göre şu an için en az dört kıtadaki uçuşlar yaşanan ağ sorunundan etkilenmiş durumda. Yolcuların bir kısmı yaşanan gecikmelerin birkaç dakika ile sınırlı kaldığını ifade ederken 2 saatten daha fazla gecikme yaşayan yolcular da var.
 

 

Yazarlar