SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.12 16:05:55

Dünya Atsep Günü Kutladı

Türkiye’nin hava trafik yönetiminin en önemli parçalarından Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personelleri (ATSEP) günü nedeniyle Atatürk Havalimanı (AHL) SMART binası ATSEP çalışma odasında bir kutlama organizasyonu gerçekleştirildi.

Kutlamaya DHMİ AHL Başmüdürü Timur Alp Bayrak, Başmüdür Yardımcısı Kemal Alataş, Elektronik Müdürü Haluk Özgök, ATSEP Derneği İstanbul Şube Başkanı Mehmet Emin Türkölmez ve mesaide olan ATSEP’ler katıldı. EŞ zamanlı olarak İstanbul Havalimanında hizmet veren ATSEP’ lerde bir organizasyon gerçekleştirdi.

ATSEP KİMDİR?

ATSEP (Air Traffic Safety Electronics Personnel) Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli : Hava trafik yönetimi dâhilinde bulunan haberleşme, seyrüsefer, radar ve bilgi işlem sistemlerinin çalıştırılması ve bakımından sorumlu olarak lisanslı ve bu lisansa işlenmiş derece veya derecelerin verdiği yetkiler dâhilinde doğrudan hizmet veren personeli tanımlamaktadır.

Bilindiği üzere Türkiye’deki hava trafik yönetimi için hava sahasını kaplayan tüm radarların (PSR, SSR vs), tüm seyrüsefer cihazlarının (VOR, DME, NDB, ILS), tüm haberleşme telsiz cihazların gerek donanım gerek yazılımsal olarak bakım/onarım işlemi ve kontrolü, 7/24 kesintisiz hizmet prensibiyle ATSEPler tarafından sağlanıyor.

Yazarlar