SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.17 15:32:05

Dünya Bu Kareyi Konuşuyor, Afganistan’dan Böyle Kaçtılar

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağı Kabil'deki havalimanında bekleyen 640 siville havalandı. Uçağın içinden çekilen kare kısa sürede viral oldu! Dünya günlerdir Kabil'deki havalimanından gelen görüntüleri konuşuyor.

Taliban'ın pazar günü ülkenin başkentine girmesi ile binlerce sivil kentin dışarıya açılan tek kapısı olan havalimanına akın etmişti. On binlerce sivilin yarattığı kargaşayı havaya ateş açarak önmeye çalışan ABD bir süre sonra neredeyse buradaki kontörlünü kaybetti. Güvenlik noktalarını aşan yüzlerce Afgan uçaklara hücum etti. Kalkan uçaklara tutunan 3 Afgan ise uçak havalandıktan sonra yere düşerek feci şekilde can verdi.

Havalimanındaki umut dolu bekleyiş 640 Afgan için son buldu. ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 kargo uçağı, Amerikalı personeli almak için indiği Kabil Havalimanı’ndan Afgan sivilleri de alarak havalandı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 150 kişi kapasiteli kargo uçağına 640 Afgan bindi. Başka bir deyişle uçak sivilleri alarak kapasitesinin yaklaşık 4.5 katına çıkarak havalandı.

Yazarlar