SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.11 15:24:23

Dünya Kupası Öncesi Katar’da Havalimanı Krizi

Kasım ayında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na yerinden izlemek isteyen taraftarları şimdi de 'seyahat' kaosu bekliyor... Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası öncesi birçok tartışmalı konu gündemdeyken, yeni bir kaos daha ortaya çıktı. Dünya Kupası için Katar’a gitmek isteyen taraftarlar seyahat kriziyle karşı karşıya…

Katar’ın ana havalimanının, dünyanın dört bir yanından taraftarların akın etmesiyle günde 1.600 uçuşa hazır olup olmadığı sorularını beraberinde getirdi. Hamad International’daki işçi sıkıntısının Kasım ayında başlayacak turnuva öncesinde güvenlik endişelerini artırdığını ve mevcut personelin zaten günde 700 uçuşla başa çıkmakta zorlandığı iddia edildi. Havalimanındaki bir yetkili, Dünya Kupası döneminde gelen ve giden yolcu sayısının iki katından fazla olacağını, havalimanının kriz noktasında olduğunu söyledi. İşe yeni alınan kişilerin ‘gerekli eğitimi tamamlamadan’ çalışmaya başladığı da iddialar arasında.

“SABOTE EDENLER CEZALANDIRILACAK”

Bu arada, halihazırda işe alınanlar, işleyişi “sabote ettikleri” tespit edilirse, “devlet tarafından soruşturmaya alınacakları” konusunda uyarıldı. Pek çok uçuşun erteleneceği, hatta bir kısmının Dubai’ye (altı buçuk saatlik mesafede) yönlendirileceğine dair yorumlar var. Havalimanı çalışanlarının yıllık izinleri yıl sonuna kadar iptal edilirken, işçiler, Katar’ın kötü şöhretli yağmur mevsimi için hiçbir önlem alınmamasından çekiniyor.

Yazarlar