SON DAKİKA
Tarih : 2020.04.27 14:31:13

Dünya Pilotlar Günü’nde anlamlı video!

Türk Hava Yolları, Dünya Pilotlar gününde Karadağ’ın Podgorica şehrinden icra ettiği tahliye uçuşuyla, 153 vatandaşımızı Türkiye’ye kavuşturdu. Özel bir günde gerçekleşen seferde, uçuş ekibi anonslarıyla korona virüsten hayatını kaybeden meslektaşlarını saygıyla andı.

26 Nisan Dünya Pilotlar gününde icra edilen tahliye seferinde milli görev bilinciyle uçuş gerçekleştiren Yardımcı Pilot Kaan Yürekli ve Kaptan Pilot Onur Yazgan yaptıkları anonsta korona virüs salgınına yakalanarak hayatını kaybeden meslektaşları Serdar Gündoğdu, Mustafa Özden Türkon ve Mehmet Ali Kılıç kaptanları unutmadı. Kaptan pilot Onur Yazgan yaptığı anonsta ‘’ Saygıdeğer misafirler ve kabin ekibi arkadaşlarım; ben kaptan pilot Onur Yazgan ve yardımcım Kaan Yürekli olarak ince düşünceniz için teşekkür ederiz. Biz de bu anlamlı günü kovid_19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarımız Serdar Gündoğdu, Mustafa Özden Türkon ve Mehmet Ali Kılıç kaptanlarımıza atfediyoruz. Siz değerli misafirlerimizi güzel yurdumuza taşımaktan ve kabin ekibi arkadaşlarım ile aynı ailenin ferdi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Saygılarımızla’’ ifadelerini kullandı.

Kabin Amiri Dilara Kimya ise yaptığı anonsta ‘’ Değerli misafirlerimiz, Bugün, koşullar ne olursa olsun, dünyanın neresinde olursak olalım bizleri sevdiklerimize güvenle ulaştıran pilotlarımızın günü. Sizlerin huzurunda uçuşumuzun kaptanları Onur Yazgan ve Kaan Yürekli ile ulusal havacılığımıza katkı sağlayan tüm pilotlarımızın dünya pilotlar gününü kutlarız. Sizinle aynı takımda olmaktan gurur duyuyoruz.’’ anonsu ile bu anlamlı günü yolcuların alkışları eşliğinde kutladı.

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü, 2013 yılı Uluslararası Havayolu Pilotları Dernekleri Federasyonu (IFALPA) Olağan Kongresinde, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA)’nin yaptığı teklifin ardından 2014 yılından bu yana kutlanıyor.Türk Hava Yolları, bünyesinde bulunan 5.432 Pilot ve 12.052 Kabin Memur’undan oluşan uçucu ekipleri ile kovid-19 sürecinde 59 ülkeden gerçekleştirilen 195 tahliye uçuşu ile Türk vatandaşlarını sevdikleriyle buluşturmak için özverili bir şekilde çalışıyor.

 

 

Yazarlar