SON DAKİKA
Tarih : 2020.04.06 15:12:22

Dünyanın 5. Büyük Zengini Havayolu Şirketi Hisselerini Satıyor

80 milyar doları aşkın servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Warren Buffett, United Airlines, American Airlines, Delta, Southwest, JetBlue Airways ve Alaska Air şirketlerinin elinde bulunduğu yüzde 30 hisselerinin tamamını satışa çıkardı.

Dünyayı saran ve ekonomiye etkileriyle en çok havacılık sektörüne hissedilmesi ön görülen coronavirüs salgınında başka yatırımlara yöneleceğini belirten Warren Buffett "toparlanma tabiki olacaktır ama ben yatırımcıyım, şu an bir kriz yönetmem lazım ve ben onu yapıyorum" dedi. Elinde bulundurduğu havayolu şirketlerinin hisselerini satacak olan dünyanın 5. büyük zengini olarak gösterilen Warren Buffett'in hayat hikayesi de dikkat çekici.

Bir çok kitaba da konu olan Buffett, çocuk yaşta gazete dağıtarak çalışmaya başlamıştı. Warren Buffett bugünlerde Berkshire Hathaway isimli şirketi ve 80 milyar dolar civarındaki servetiyle dünyanın en zengin kişilerinden biri ama 30 bin dolarlık bir evde oturuyor. Warren Buffett ülkemizde Bill Gates, Mark Zuckerberg kadar tanınmış simalardan olmasa da 80 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 5 insanından biri. Amerikalı milyarder iş adamı Warren Buffett, iki gün önce 88. yaş gününü kutladı. Omaha Kahini lakabıyla bilinen Buffett, 30 Ağustos 1930 yılında doğdu.

Yazarlar