SON DAKİKA
Tarih : 2018.10.29 18:27:28

Dünyanın En Büyük Havalimanının Adı İstanbul Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışında yeni havalimanının adının İstanbul Havalimanı olacağını açıkladı. Başkan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın aynı isimle hizmet vermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışında yeni havalimanının adının İstanbul Havalimanı olacağını açıkladı. Başkan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın aynı isimle hizmet vermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Havalimanımızın açılışını yapıyoruz. Havalimanının tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünün gururunu da yaşıyoruz. Endonezya'da düşen uçakta ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. İstanbul ülkemizin en değerli markasıdır. Bu şehre yaptığımız eser için adını İstanbul verdik. Atatürk Havalimanı aynı isimle hizmet vermeyi sürdürecek” dedi.

HEDEFLERDEN BİRİSİ DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Törende konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Bu eserin isimsiz kahramanları mimarlar, mühendisler ve 7/24 çalışan işçilerimizdir. En büyük tebriği onlar hak ediyor. Çalışmaktan uslanmadık, eleştirilerden yılmadık, 'inat da murattır' diyerek hamdolsun bugünlere ulaştık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedeflerinin birisi daha bu açılışla birlikte gerçeğe dönüşmüştür" dedi.

Yazarlar