SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.20 13:50:30

Dünyanın En Renkli Uçağı Boya Reklamı İçin Uçtu

Azul Linhas Aéreas'ın Embraer E195-E2 modeli en renkli uçağı, boya üreticisi AkzoNobel reklamı için 60’a yakın rengi ile gökyüzüne yükseldi Azul Linhas Aéreas havayolu ile boya üreticisi AkzoNobel arasındaki bir ortaklıktan yaratılan "Ararinha Azul" adlı boyama São Paulo'dan ünlü grafiti sanatçısı Pardal tarafından yapıldı.

Resmin maliyeti 350 bin R $ ve Brezilya'yı iyi betimleyen 58 farklı renge sahip bulunuyor. Bu renk çeşitliliği ya da gövde üzerinde çok iyi tasarlanmış fauna ve florayı gösteriyor.Boyama işlemi São Paulo'dan ünlü grafiti sanatçısı Pardal, şirketleri ve sanatçıları birbirine bağlayan sanatta uzmanlaşmış bir ajans olan Dionísio'nun küratörlüğünü yapıldı. Brezilya doğasının ve hayvanlarının önemini sunması için grafiti sanatçısı Pardal davet edildi.

Azul'un E2'sinde kullanılan farklı renklerden 28'i bu proje için özel olarak geliştirildi. Uçak ayrıca sanatçıya adını veren kuş olan bir serçeyi simgeliyor. Embraer'in bu yıl Mart ayında Azul'a gelmesi gerekiyordu, ancak salgın nedeniyle şirket, ekonomideki toparlanma ve seyahat talebine bağlı olarak bu dönemi öngörebilmek için teslimatları en az 2024'e erteleme kararı aldı. PS-AEF tescil uçağı şimdi uçuş testi kampanyasına devam ederken, Azul filosuna entegrasyon tarihi belirsizliğini koruyor.

Yazarlar