SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.05 14:48:48

Dünyanın en büyük kargo uçağı İstanbul Havalimanı’na indi

Uzunluğu 84, kanat açıklığı 88 metre olan 6 motorlu, "Mriya" adlı An-225 tipi dünyanın en büyük kargo uçağı yakıt ikmali için İstanbul Havalimanı'na indi. PCR testi taşıdığı belirtilen dev uçak, yaklaşık iki saatlik misafirliğinin ardından Avusturya'nın Linz şehrine gitmek üzere İstanbul'dan ayrılacak.

Geçen hafta itibariyle dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380 tipi yolcu uçağının uçuşlara başlamasının ardından, İstanbul Havalimanı bu kez dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An225'i ağırlıyor. Türkçe karşılığı 'Hayal' olan An-225 tipi kargo uçağı 'Mriya', yakıt ikmali için saat 12.00'da İstanbul Havalimanı'na indi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'den ekim ayının başında kalkış yapan An225, 5 Ekim'e kadar sürecek ticari uçuşunun ilk durağı olan Kazakistan'ın Almatı şehrine, oradan ise Çin'in Tianjin şehrine uçtu.

Tianjin'den Almatı'ye geri dönen uçak, buradan kalkış yaparak bugün yakıt ikmali için İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Yaklaşık iki saat İstanbul Havalimanı'nda kalması beklenen ve PCR testi taşıyan uçak, önce Avusturya'nın Linz şehrine ardından da tekrar Kiev'e geçecek.

Yazarlar