SON DAKİKA
Tarih : 2018.03.12 10:50:22

Düşen Uçağın Kara Kutusu Bulundu, 8 Kişinin Cesedine Ulaşıldı

8 KİŞİNİN CENAZESİ TESPİT EDİLDİ, KARA KUTU BULUNDU
 
İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cenazeyi teşhis ettiklerini söyledi.
 
Zahiri, 2 cenazenin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini 1 cenazenin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
 
Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen jetin kara kutusunun bulunduğunu bildirdi. Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti. Kutunun yasal işlemlerin ardından ve İran savcılığının izniyle Türkiye’ye teslim edileceği vurgulandı.
 
HELİKOPTER İNİŞ YAPAMADI
 
Jette yaşamını yitirenleri taşımak için sabah saatlerinde bölgeye giden helikopter arazinin engebeli olması nedeniyle iniş yapamadı. İran’ın resmi haber ajansı İRNA, bu gelişme üzerine, bölgeye karadan ulaşılacağını duyurdu.
 
Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’nden edinen bilgiye göre, Türkiye’den ilgili yetkililer ile Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’nden bir heyet olayı incelemek için bölgede bulunuyor. Bölgeye ulaşanlar arasında ölen bazı kişilerin aileleri de bulunuyor. Yaşamını yitiren kişilerin İran Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemelerin ardından bugün Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.

Yazarlar