SON DAKİKA
Tarih : 2018.10.29 11:37:32

Düşen Uçak Geçmişte Teknik Sorun Yaşamış

Endonezya'da kalkıştan kısa süre sonra denize düşen Lion havayollarına ait yolcu uçağının önceki uçuşlarından birinde teknik sorun yaşandığı ortaya çıktı. Açıklamayı şirketin CEO'su yaptı.
 
Endonezya’da 181 yolcu ile yedi mürettebatıyla denize çakılan Boeing 737 max 8 model uçağın önceki uçuşlarından birinde teknik sorun yaşadığı açıklandı. Uçağın sahibi olan Lion Havayolları’nın CEO’su Edward Sirait, uçaktaki sorunun ‘prosedüre uygun olarak çözüldüğünü’ savundu.
 
Sirait gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu uçak geçmişte Denpasar’dan Cengkareng’e uçtu. Prosedüre uygun biçimde çözümlenmiş olan bir teknik sorunu olduğu raporlanmıştı” dedi. Sirait, uçaktaki soruna ilişkin ayrıntı vermedi.
 
Lion Havayolları, aynı modelden 11 uçağa sahipken, Sirait diğer uçakları test etmek planları olmadığını da söyledi.
b
 
2013 yılında da, Lion Havayolları’na ait bir uçak Bali’deki Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı’na iniş yaparken denize çakılmıştı. Uçaktaki 108 kişinin tamamı kurtulmuştu. 2004’te ise havayoluna ait bir uçak Solo kentine iniş sırasında düşerek parçalanmış, 25 kişi hayatını kaybetmişti.
 
2011 ve 2012 yıllarında da Lion Havayolları’nın pilotlarının üzerinde metamfetamin isimli uyuşturucu madde bulunması tartışma yaratmıştı.

 

Yazarlar