SON DAKİKA
Tarih : 2018.11.12 11:57:42

Düştüğü İddia Edilen Uçağı Arama Çalışmaları Sürüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir uçağın düştüğü iddiası üzerine bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.
 
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir uçağın düştüğü iddiası üzerine bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Balıkesir'in Bigadiç ilçesinden Ayvalık'ın Altınova Mahallesi'ne canlı hayvan alımı için gelen iki vatandaş tarafından çekildiği ileri sürülen görüntülerde bir uçağın gökyüzünden kırsal bir araziye düştüğü görüldü. İddia üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin başlattığı arama kurtarma çalışmalarına Balıkesir merkezden gelen AFAD, UMKE ve 112 Acil Yardım ekipleri de katıldı. Jandarma ekiplerinin yanı sıra ÜMKE ve AFAD ekipleri çalışmalar kapsamında, Ayvalık ile sınır olan İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Bahçeliköy'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan görgü tanığı Bircan Yavaş'ın tarif ettiği bölgeyi mercek altına aldı.
 
"BİR TEPENİN ARKASINA DÜŞTÜ"
 
Görgü tanığı Bircan Yavaş, "Saat 16.00 ile 16.30 sıralarında İstasyonumuzun müdürünün bir uçağın gökyüzünden yanarak düştüğünü söylemesiyle hemen olayı takip etmeye başladım. Bu yönden yanarak giden bir uçak, Ayvalık sınırları içerisinde kalan bir tepenin arkasına düştü. Tepenin arkasına düştüğü için tam olarak nereye düştüğünü göremedik. Ufak bir uçaktı. Büyük bir uçak değildi. Sanırım ya özel bir uçaktı yada ilaçlama uçağıydı." diye konuştu. Öte yandan görüntüleri paylaşan Bigadiçli iki vatandaşa da ulaşan ekipler, onların da verdiği bilgilerle belirledikleri DSİ'ye ait Madra Barajı ve çevresindeki kırsal mahallelerdeki arama kurtarma çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Yapılan aramalarda henüz herhangi bir uçak kazası bulgusuna rastlanmadı. Çalışmaların sabaha kadar süreceği ve günün ilk ışıklarıyla da helikopter ve uçaklarla da bölgenin taranacağı bildirildi.
 

 

Yazarlar