SON DAKİKA
Tarih : 2023.07.19 13:57:21

Ecotricity, Yenilenebilir Enerjiyle Çalışan Havayolu Şirketi Kuruyor

İngiliz yeşil enerji sanayicisi Dale Vince Obe'nin kurucusu olduğu enerji şirketi Ecotricity, yenilenebilir enerjiyle çalışan bir havayolu kuruyor. Havayolunun ismi "Ecojet" olarak belirlendi. Hidrojen-elektrik havayolu, gelecek yıl gibi erken bir tarihte önce iç hat uçuşlarından başlayarak göklerde olabilecek.

Şirketin planlamasına göre ilk uçuşlar 19 koltuklu turboprop uçaklarla başlayacak, yaklaşık bir buçuk yıl sonra 70 koltuklu uçaklar da devreye girecek. Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi'nden (CAA) hava operatörleri lisansı (AOC) için başvurusu yapılan Ecojet, seçilen havalimanlarında uygun slotlar arıyor. Şirket, hedef müşteri kitlesi olarak sadece çevresel eğilimleri olanları değil, daha geniş bir gezgin pazarına hitap etmek istiyor.

Ecojet'in kuruluşuyla ilgili konuşan Dale Vince "Bugün elektrikli bir havayolunun lansmanıyla yeni bir devrim başlattık. Evet, elektrikle çalışan gerçek yolcu taşıyan uçaklarımız olacak. Kısa bir süre sonra Avrupa'ya genişlemeden önce ilk rota, Edinburgh-Southampton olacak" dedi. CAA'nın onayını bekleyen havayolu, operasyonları mümkün olan en kısa sürede başlatmak ve çalıştırmak için başlangıçta jet yakıtlı uçaklarla başlayacak, ardından değişim olacak.

Yazarlar