SON DAKİKA
Tarih : 2021.04.23 15:59:36

Eğitim Uçağı, Yapımı Süren Havalimanına Acil İniş Yaptı

Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havaalanı’na, Adana'ya uçuşu sırasında bataryası biten uçak acil iniş yaptı. Projenin üst yapı inşaatını üstlenen şirketten yapılan açıklamada ilk uçağın böylece acil inişle piste indiği bildirildi. Mersin'in Tarsus ilçesinde inşaatı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'na (ÇBH), bataryası bitmek üzere olan bir eğitim uçağının acil iniş yaptığı bildirildi. Acil inişine izin verilen uçağın pilotu Hakan Göktürk, bataryadaki değerlerin Adana Şahirpaşa Havaalanı’na 22 dakikalık uçuşa yeterliği olmadığı için acil iniş yaptığını dile getirdi.

“KAZA KIRIM YAŞANABİLİRDİ”

Projenin üst yapı işini gerçekleştiren Kozuva Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinde bir eğitim uçağı Çukurova Bölgesel Havalimanına acil iniş için talepte bulundu. ÇBH yetkilileri de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile diyalog halinde acil inişi sağladı. Özel üniversitenin uçuş okulu öğretmen pilotu Hakan Göktürk, bataryadaki değerlerin Adana'ya 22 dakikalık uçuşa yeterli olmadığı için rotasını Çukurova Bölgesel Havalimanına çevirdiğini söyledi. İncirlik ile koordine edilen süreç ve iniş iznine onay verilmesi sonrasında Çukurova Bölgesel Havalimanı indiklerini anlatan Göktürk, “Veriler bizi buraya indirmeye mecbur kıldı. Buraya kullanmasak Adana ile yeni meydan arasındaki bir tarlaya iniş olabilirdi. Bu da yerine göre kırım da olabilirdi” dedi.

HAVALİMANININ İLK MİSAFİRİ OLDU

Çukurova Bölgesel Havalimanının üst yapı işlerini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da eğitim uçağının sağ salim olarak Çukurova Bölgesel Havalimanına iniş yapmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Acil iniş bile olsa bu uçağın havalimanının ilk misafiri olduğuna işaret eden Kozuva, “Hem öğretmenimizin hem de öğrencimizin sağlıklı bir iniş yapması içimizi ferahlatmıştır. İnşallah havalimanımız hizmete açıldığında da kendilerini burada misafir etmek isteriz” diye konuştu.

Yazarlar