SON DAKİKA
Tarih : 2022.08.01 16:08:11

Elon Musk Kendi Havalimanını İnşa Etmek İstiyor

Tesla CEO’su Elon Musk, Bastrop, Teksas yakınlarında bir havalimanı inşa etmek istiyor. Yerel medya kuruluşu Austonia’nın haberine göre Musk, havalimanını sadece kişisel kullanım için değil, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu ve yöneticisi olduğu birçok şirketin kullanımına da açacak.

Musk, Teksas şehrinin büyük bir hayranı ve bu herkes tarafından biliniyor. Birçok işletmesinin merkezini de Palo Alto ve Los Angeles’tan Austin’e taşıdı. Tabii bu iş göründüğü kadar kolay değiş. Amerikan Havacılık Otoriteleri olan EPA ve FAA’nin onaylarının alınması lazım. Tabii birde çevresel hava trafiğinin incelenip, hava trafiğinin etkileri analiz edilmeli. Bununla birlikte Musk için havalimanı açmak çokta zor olmamalı. Kendisi Giga Berlin’deki sorunların bile üstesinden gelebilmeyi başarmış bir yönetici. 2019’da yayınlanan Washington Post haberine göre Musk yılda 150.000 mil yani neredeyse bir milyon 609 bin km seyahat ediyor.

Yani dünyanın çevresini neredeyse 6 kere dolaşıyor diyebiliriz. Ünlü iş adamı 70 milyon dolarlık, Gulfstream G650ER model bir jete sahip. Tabii tek jeti bu değil. Musk’ın bunun haricinde iki adet iş jeti daha bulunuyor. Bu arada Twitter’da Jack Sweeney adlı bir genç, Musk’ın tüm uçuşlarını takip ediyor. Elon Musk’tan kendisine, uçuşlarını takip etmemesi için teklif edilen 5.000 dolarlık çeki reddeden genç ancak bir Tesla Model 3 karşılığında Twitter hesabını kapatmayı düşüneceğini söylemiş. Yapılacak yeni havalimanını ise 237 hektarlık bir alandan oluşması bekleniyor.

Yazarlar