SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.04 15:29:18

Emirates, Dağıtımını Hızlandırmak İçin Aşı Lojistik Birliği’ni Oluşturdu

Dubai, BAE Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum’un talimatlarıyla, COVID-19 aşılarının Emirates üzerinden tüm dünyaya dağıtımını hızlandırmak için Aşı Lojistik Birliği'ni hayata geçirdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) COVAX inisiyatifine ve 2021 yılında iki milyar doz COVID-19 aşısını eşit bir şekilde dağıtma çalışmalarına destek olarak, Dubai Aşı Lojistik Birliği Emirates Havayolları'nın uzmanlığını ve küresel kapsama alanını, DP World'ün dünya çapındaki liman ve lojistik operasyon ağı ve aşıların dünya çapında dağıtılması için Dubai Airports ve International Humanitarian City'nin sahip olduğu altyapıyla bir araya getiriyor.

Dağıtım özellikle nüfusu salgından ağır yara alan, ilaç taşımacılığının ve lojistiğinin zor olduğu gelişmekte olan ülkelere odaklanacak. Aşı Lojistik Birliği, aşıların sevkiyatı için ilaç üreticileri, nakliye şirketleri, devlet kurumları ve diğer kurumlar dahil geniş bir grup paydaşla çalışıyor. Dubai Sivil Havacılık Kurumu Başkanı, Dubai Airports Başkanı, Emirates Havayolları ve Emirates Grubu Başkanı ve Genel Müdürü Şeyh Ahmed Bin Said Al Maktum şunları söyledi: "Şu anda tüm dünyada insanların hayatlarını sekteye uğratan COVID-19 salgınıyla mücadele etmek için aşının devreye girdiği tarihi bir anın eşiğindeyiz. BAE, aşının piyasaya sürülmesi konusunda dünyada lider bir konuma sahip. Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum’un toplumların sağlığı için küresel bir çözüme zemin hazırlama vizyonu doğrultusunda, Dubai Aşı Lojistik Birliği, acil ihtiyaç duyulan aşıların Dubai üzerinden tüm dünyaya daha hızlı ulaştırılması için kilit kuruluşları bir araya getiriyor."

Şeyh Ahmed şunları da ekledi: "Birliğin her bir ortağı, aşı dağıtımı konusunda bir dizi özel ve tamamlayıcı güçlü yönünü ve yetkinliğini ortaya koyuyor. Böylece Dubai'nin bir merkez olarak lojistik ve altyapı avantajlarını bir araya getiren 360 derecelik bir çözüm geliştirdik. Birlikte tek seferde yüksek miktarda aşıyı depolayabiliyor ve aşıları 48 saat içinde dünyanın dört bir yanındaki herhangi bir noktaya getirerek dağıtabiliyoruz."

Dubai merkezli dünyanın en büyük insani yardım lojistik merkezi olan ve sınırlı altyapıya sahip ülkelerde gıda ve ilaç gibi yardım malzemeleri için uzmanlığını ortaya koyan International Humanitarian City (IHC), Dubai Aşı Lojistik Birliği'nin en önemli ortaklarından biri olacak. IHC ve Emirates SkyCargo, halihazırda pek çok insani yardım kargosu uçuşunda ortak çalışmış olup, 2020 yılı başlarında insani yardım uçuşlarında daha yakın işbirliği için bir mutabakat anlaşması (MoU) imzalamışlardı.

Yazarlar