SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.09 13:52:13

Emirates, Expo 2020’de Seyşeller’e Olan Taahhüdünü Yeniledi

Emirates, Expo 2020'de Tourism Seychelles ile bir Mutabakat Zaptı (MOU) imzaladı. Bu anlaşma, havayolunun , ada-ulusa olan bağlılığını bir kez daha gösterirken, ülkeye yönelik ticaret ve turizmi tanıtma amaçlı ortak girişimlerin de temelini oluşturuyor. Mutabakat Anlaşması, Emirates'in Batı Asya ve Hint Okyanusu Ticari İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Khoory ile Tourism Seychelles Turizm Departmanı Baş Sekreteri Sherin Francis tarafından imzalandı. Mutabakat Anlaşması, Dışişleri ve Turizm Bakanı Sayın Sylvestre Radegonde ile Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım huzurunda imzalandı.

İmza törenine katılan isimler arasında, Emirates'in yönetim kadrosundan, Uzakdoğu Ticari Faaliyetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Orhan Abbas, Uzakdoğu, Batı Asya ve Hint Okyanusu’ndan sorumlu Ticari Operasyonlar Bölge Müdürü Abdulla Al Olama, Hint Okyanusu Adaları’ndan sorumlu Müdür Oomar Ramtoola ve Batı Asya ve Hint Okyanusundan sorumlu İş Analizi Müdürü Silvy Sebastian'ın yanı sıra Tourism Seychelles’in yönetim kadrosundan, Tourism Seychelles Genel Ucuş Noktaları Pazarlama Müdürü Bernadette Willemin ile Tourism Seychelles Ortadoğu Ofisi sorumlusu Noor Al Geziry yer aldı.

Emirates'in Batı Asya ve Hint Okyanusu Ticari İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Khoory konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Emirates, 2005 yılından bu yana Seyşeller ile güçlü bağlar kurmuştur ve bu ada-ulus bizim için çok önemli bir pazar arz etmeye devam etmektedir. Bugün imzalanan bu anlaşma, bu ada-ulusa olan bağlılığımızın ve desteğimizin en açık göstergesidir. Kesintisiz destekleri için iş ortaklarımıza teşekkür ediyor ve başarılı iş ortaklığımızın daha da büyümesini temenni ediyoruz."

Dışişleri ve Turizm Bakanı Sayın Sylvestre Radegonde ise şu yorumlarda bulundu: "Emirates Havayolu , Seyşeller'e daimî şekilde ve istikrarlı çizgisini bozmadan destek vermiştir ve bu desteklerinden dolayı kendilerine müteşekkiriz. Bu nedenle, önümüzdeki yılın hem Seyşeller hem de Emirates Havayolu için daha iyi bir yıl olacağı umuduyla, söz konusu yıl için desteğimizi esirgemeyeceğimizi bildirmek isterim."

Mutabakat zaptı, ticari fuarlar, ticari tanıtım gezileri, sergiler ve çalıştaylar da dahil olmak üzere ülkenin ticari ve turizm faaliyetlerine canlılık kazandırmak amacıyla her iki tarafın da lehine olan faaliyetleri ana hatlarıyla düzenleme altına almaktadır. Emirates, Seyşeller'e yönelik ticari operasyonlarına 2005 yılında başlamış olup firma, hâlihazırda geniş gövdeli Boeing 777-300ER uçaklarıyla bu ada-ulusa günlük uçuşlar gerçekleştirmektedir.

Emirates, ülkenin uluslararası turizme tekrar açıldığı tarihle aynı zamana denk Ağustos 2020'de, Seyşeller’e yolcu taşıma hizmetlerini tekrar başlatan ilk uluslararası havayolu firması olmuştur. Ocak 2021'den bu yana, Emirates, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Fransa, Polonya, İsviçre, Avusturya, İspanya, Rusya, Belçika ve Amerika Birleşik Devletleri gibi üst segment pazarların da yer aldığı 90’dan fazla uçuş noktasından bu ada-ulusa yaklaşık 43.500 yolcu taşımıştır.

Yazarlar