SON DAKİKA
Tarih : 2022.03.28 15:48:23

Emirates, Melbourne’e Düzenlenen Sefer Sayısını Artırıyor

Emirates, Dubai-Melbourne hattındaki uçuş sayısını, amiral gemisi A380 uçağıyla gerçekleştirilecek yeni uçuşla birlikte ikiye çıkardığını duyurdu. Havayolu, 1 Mayıs’tan itibaren yolcularına Dubai’den Melbourne’e haftada on dört seferle seyahat etme imkanı sunacak. Uçuş sayısının artırılması, Melbourne’e yapılan uluslararası uçuşların yeniden başlatılması sürecini hızlandırmak ve şehrin kapılarını daha fazla ziyaretçiye açmak isteyen Victoria Hükümeti tarafından da destekleniyor.

Eklenen yeni günlük seferle, her bir uçuştaki 516 koltuk kapasitesiyle Emirates’in Dubai-Melbourne arasında yolcu taşıma kapasitesi günlük olarak 1000’e, yıllık olarak ise 700.000’e ulaşmış olacak. Yolcular, First Class’ta 14 suit, Business Class’ta yatağa dönüşebilen 76 koltuk ve Economy Class’ta ferah ve geniş 426 koltuktan istediğini seçebilecek. Bilet rezervasyonları emirates.com, Emirates uygulaması ya da çevrimiçi veya çevrimdışı seyahat acentalarından yapılabilir. Emirates’in düzenlediği ek sefer, 1 Mayıs’tan itibaren saat 10:05’te Dubai’den kalkacak, sonraki gün 05:30’da Melbourne’e varacak.

Melbourne’den Dubai’ye gerçekleştirilecek uçuşlarda ise 05:15’te kalkacak uçak 13:10’da Dubai’ye varacak. Bu yeni uçuş, 02:40’ta Dubai’den kalkarak 21:50’de Melbourne’e varan mevcut günlük Dubai uçuşlarına ek olarak yapılacak. Melbourne’den Dubaiye gerçekleştirilen mevcut uçuşlarda saat 21:15’te kalkan uçak sonraki gün 05:15’te Dubai’ye varıyor. Uçuş saatleri yerel saatlere göre belirtilmiştir. Günlük olarak gerçekleştirilen A380 uçuşlarına bir yenisinin eklenmesi, Dubai’de aktarma yapacak olan yolculara sabah veya gece seferleri arasından aktarma saatine en uygun olanı seçme imkanı sağlayacak.

Pandemiden önce uluslararası uçuşlar Victoria’ya yılda 3.1 milyon yolcu taşıyor ve Victoria ekonomisine 8.8 milyar USD katkı sağlıyordu. 2019 yılında Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve İsviçre gibi önemli Avrupa ülkelerinden Victoria’ya seyahat eden 1.3 milyon yolcunun %22’sini taşıyan Emirates, bu seferlerle Victoria ekonomisine 86 milyon dolar katkı sağladı.

Emirates Avustralya-Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Barry Brown konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Avustralya’ya 25 yılı aşkın bir zamandır hizmet veren bir uluslararası havayolu şirketi olarak, Victoria Eyaletinin başkenti Melbourne’e yaptığımız seferleri arttırarak daha fazla koltuk kapasitesi ve uçuş seçeneği sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Uluslararası seyahat talebi artmaya devam ederken, günlük olarak gerçekleştireceğimiz ikinci A380 seferimizle Avustralya'ya ve sadık yolcularımıza olan bağlılığımızı teyit ettik. Genişletilmiş bu yeni uçuş planıyla birlikte yolcularımız, kahvaltıyı Avustralya’da, öğlen yemeğini Dubai’de, akşam yemeğini ise Avrupa’da yaparak bir günde üç kıtanın keyfini çıkarabilecek.”

Yazarlar