SON DAKİKA
Tarih : 2018.09.21 14:57:32

Emirates, Ödüllü Uçak İçi İkramlarını Tanıttı

İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, uçak içi eğlence sistemi ice üzerinden yemek ve şarap menülerinin detaylı tanıtımını yaptı. Emirates Havayolu, sürekli geliştirdiği yemek ve şarap menüleri ile yolcu memnuniyetini en üst noktaya çıkartmak için çalışmalarını sürdürüyor. Havayolu, yolcularına uçak içi menülerini nasıl geliştirdiğinin ve küresel ortakları ile nasıl çalıştığının arka planını göstermek üzere, uçak içi eğlence sistemi ice’da yayınlanan yemek ve şarap kanallarını tanıttı.

Kanallar, Emirates’in kaliteli şaraplara ve ödüllü aşçıların hazırladığı bölgesel ve mevsimlere uygun yemek menülerine yaptığı 700 milyon dolarlık yatırımın sahne arkasını ortaya koyuyor. Emirates yemek ve şarap kanallarının her ikisi de tüm uçuşlarda izlenebiliyor. Food Channel (Yemek Kanalı) Emirates Şefleri tarafından geliştirilen menüleri ve uçakta yenen yemeklerde kullanılan malzemelerin nerelerden temin edildiğini, detaylarıyla ele alıyor. Şirket, her yıl First Class, Business Class ve Economy Class’ta, detaylara aynı özeni göstererek, 110 milyon civarında yemek servis ediyor. Yayınlanan her bölümde, şirketin, yerel tedarikçiler ve esnaf da dahil, dünyada uzun süredir devam eden ortaklıklarla, en kaliteli ürünlerin, uçaklara kadar nasıl geldiğini gözler önüne seriyor.

İlk iki bölümde, yolcular, önce Umbria, İtalya’da, Emirates’in Monte Vibiano’dan zeytinyağı alımını, ardından da Sri Lanka’da, Dilmah çayının, uçakta sunulmak üzere nasıl seçildiğini izleyebiliyorlar. Bölümlerde ayrıca, uçak içinde sunulan, bölgeden esinlenilmiş menülerde kullanılmakta olan bazı tarifler de veriliyor; böylece, yolcular evlerinde Emirates’in imzalı yemeği Prawn Machbous ya da klasik bir krepin nasıl yapılacağını öğrenebiliyor. Tarifler ayrıca emirates.com adresinden de görüntülenebiliyor.

Emirates’in Yiyecek ve İçecekten sorulu Kıdemli Başkan Yardımcısı Joost Heymeijer konu ile ilgili: “Her sınıftaki yolcularımıza, harika bir yemek deneyimi sağlamak için çok fazla özen gösteriyoruz. Yemeklerin hazırlanması ve şarapların seçilmesi aşamasında birçok ayrıntı var.Kanallar izleyicilerin, yiyecek ve içecek felsefemizi, yemek stratejimizi ve ortaklarımızla nasıl çalıştığımızı görmesini sağlıyor. Ayrıca, eğitim programlarımız ve tariflerimiz, müşterilere, evlerine götürebilecekleri bilgileri de kazandırmış oluyor” dedi. Heymeijer ayrıca: “Uçakta, Château Haut Brion 2004 gibi kaliteli bir şarap içmekten keyif alıyorsanız, ona eşlik eden, içindeki nüansları ve onu neyin eşsiz kıldığını anlamanıza yardımcı olacak bir eğitim videosu da mevcut. Benzer şekilde, uçuşunuzda, Ağır Ateşte Pişmiş Hindistan Cevizli Sığır Kaburgası yemeğinden hoşlandıysanız ve onu evinizde yeniden yapmak istiyorsanız, tarifini, Food Channel’da bulabiliyorsunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Wine Channel’da (Şarap Kanalı) ise, Emirates’in şarap satın alma stratejisi ve en özel vintage şaraplarını tedarik etmek üzere, dünyanın en kaliteli şarap üreticileri ile geliştirmiş olduğu doğrudan ilişkileri sergileyen bir belgesel izlenebiliyor. Şarap stoğuna büyük yatırımlar yapan Emirates, son 10 yılda etkin bir şarap programı geliştirdi. Her gün, uçuş ağının bütününde, 80’den fazla türde şarap, şampanya ve porto servisi gerçekleştiriyor. Ayrıca, kanalda, bir dizi şarap eğitim programı da mevcut... Emirates’in şarap satın alma ekibinde bulunan ve bir Emirates Group şirketi olan MMI’da Kaliteli Şaraplar Bölüm Şefi olan Oliver Dixon, izleyicileri, tadım eğitiminde yönlendirerek, üreticiler ve her bir şaraba tadını veren öğeler hakkında değerli bilgiler paylaşıyor.

Şu anda uçaklarda 10 bölüm halinde izlenebilen videolara yakında yeni eğitim programları da eklenecek. Emirates’in yiyecek ve şarap programları, filmler, ödüllü tv dizileri, on binlerce müzik parçası, internet yayınları ve oyunları ile 3,500 kanaldan oluşan, uçak içi eğlence sistemi olan ice’dan yayınlanıyor. ice ayrıca, Liderlik, Genel Yöneticilik ve Pazarlama gibi konuları kapsayan, uzman yönetimindeki LinkedIn Öğrenme kursları ya da başlangıç düzeyinde olanlara dil dersleri veren uTalk dil kurslarına benzer değişik içerikleri de barındırıyor. Emirates’in 170’in üzerinde uçağında spor turnuvalarını, gerçekleştikleri anda yayınlayan ve gerçek zamanlı haber güncellemeleri olan Live TV bulunuyor. Wi-Fi, Emirates filosunun yüzde 99’dan fazlasında mevcut ve tüm kabinlerdeki yolcular, 20mb ücretsiz veri kullanımı yapabiliyor. Emirates Skywards üyeleri, üyelik kademeleri ve uçtukları sınıfa bağlı olarak, sınırsız, ücretsiz Wi-Fi ya da indirimli veri planlarından, uçuşları boyunca yararlanabiliyor.

Yazarlar