SON DAKİKA
Tarih : 2022.09.13 15:47:19

Emirates, Uçuşlarda Nadir Bulunan Şampanya Servis Ediyor

Emirates, şu anda First Class yolcularına, Ekim ayının sonuna kadar seçili seferlerde, çok özel bir şarap mahsulü olan Dom Pérignon Plénitude 2’nin tadını çıkarabilmek için eşsiz bir fırsat sunuyor. Son derece nadir bulunan 2003 yılı mahsulü, Emirates'in ödüllü özel şarap, şampanya ve alkollü içecek yelpazesinin bir parçasını oluşturan sınırlı sayıda bir hizmettir.

Emirates, dünyanın en saygın ve lüks şampanya markalarından biri olan Dom Pérignon’u uçak içinde sunmak için özel bir anlaşması olan tek havayolu şirketidir. 17. yüzyılda, Dom Pierre Pérignon adında bir Benedictin rahibi, 'dünyanın en iyi şarabını' yaratma tutkusu taşıyordu. Üç asır sonra, Dom Pérignon mahsul şarapları hala arazideki en iyi üzümler kullanılarak üretilmektedir. Her mahsulün kendine özgü bir tarzı ve kimliği vardır; bu eşsizlik, birbirini izleyen ifade biçimleri ile mahsulün ne yönde geliştiğinden ileri gelir. Şarap mahzeni ustası Vincent Chaperon bu zaman dilimlerine 'plénitudes' adını verir ve Plénitude 2 evrim yoluyla gelişen aromaların ikinci aşamasını temsil eder.

Mahzenlerde yaklaşık 15 yıl süren yavaş olgunlaşmanın ardından Dom Pérignon Plénitude 2'yi 'daha geniş, daha derin, daha uzun, daha yoğun ve daha uzun bir ömürle daha da ayrıcalıklı ' olarak tanımlamaktadır. Zengin ve çok katmanlı Plénitude 2, kadehte zamanla ortaya çıkan karmaşık bir aroma sarmalı sunmaktadır. Önce ıhlamur ağacının yumuşaklığı, sonra isli bir minerallik, ardından kuru kayısı ve elmanın yanı sıra şekerli ahududu ve incir aroması; sadece bir an için hissedilen limon otu, biberiye ve beyaz biber aromasını koyu baharatlar ve meyan kökü takip eder. Bunlar kadehte derin ve mineral tonlu ahenkli bir aromaya dönüşür. Büyük bir enerjiyle güçlü ve keskin olan canlı ve cömert damak tadı, kalıcı, baharatlı ve tuzlu bir bitişle sonlanır.

Yazarlar