SON DAKİKA
Tarih : 2021.03.06 01:09:46

Emirates, Yaban Hayatı ve Yaşam Alanlarının Korunmasını Sürdürüyor

Dünya Yaban Hayatı Günü sebebiyle, Emirates Grubu yaban hayat ve yaşam alanlarının korunmasına ilişkin uzun süreden beri devam eden taahhüdünü sürdürüyor. Ayrıca çalışanları için çevrim içi bir Çevre forumunda kuruluş genelindeki koruma çabalarına ışık tuttu. Forum sırasında, Dubai Çöl Koruma Rezervi, Avustralya’daki Emirates One & Only Wolgan Valley ve Emirates SkyCargo’dan uzmanlar, Dubai’deki nesli tehlikede olan türler ve yaşam alanlarını korumak için yapılmakta olan işleri, Avustralya’daki orman yangınları sonrasındaki yenileme çabalarını ve havayolunun kendi ağı genelinde yaban hayvan ticaretini engellemek için kendi üzerine düşeni nasıl yaptığı hakkında konuştu.

Emisyonu azaltma ve gerektiği kadar tüketime ek olarak, yaban hayatının ve yaşam alanlarının korunması, Emirates Grubu’nun çevresel sürdürülebilirlik stratejisinin üç dayanağından biridir. Grup, gelecek nesillerin vahşi doğada yaban hayatını görmekten keyif alınması gerektiğine, dünyanın güzelliğinin ve biyo-çeşitliliğinin seyahatlere ilham verdiğine inanmaktadır.

Yaban hayat ve doğal yaşam alanlarının rehabilitasyonu

2003’den beri Emirates Grubu, 560’tan fazla farklı türe ev sahipliği yapan ve 31.000 yerli ağacın dikildiği korumalı bir çöl yaşam alanı olan 225 kilometrekarelik Dubai Çöl Koruma Rezervi’ne (DDCR) fon ve destek sağlamıştır. Yöreye özgü flora ve faunası dahil olmak üzere Dubai’nin eşsiz çöl alanının korunmasında DDCR önemli bir rol oynamaktadır. Kazanımları arasında DDCR’nin 1999 yılında başlayan başarılı yeniden kazandırma programı vardır. O günden beri program Arap oriksi, Arap ceylanı ve kum ceylanı dahil toynaklı hayvan nüfusunun 1.300’ün üstüne çıkmasını sağlamıştır. Yeniden kazandırma programları o kadar başarılı olmuştur ki, bazı türlerin bölge içerisinde diğer koruma alanlarına taşınmaları sürecini de tetiklemiştir.

Ek olarak, 2.800’den fazla yakalı toy veya Macqueen'in toy kuşu DDCR’ye yeniden kazandırılırken, firavun kartal-baykuş ve sarkık yanaklı akbaba gibi diğer önemli kuş türleri rezervin sakinlerindendir ve bazı kuşlar uydu etiketleriyle izlenmektedir. Yerel ve uluslararası eğitim ve araştırma kurumlarıyla aktif iş birliği yaparak şu ana kadar 30’dan fazla biyo-çeşitlilik projesinin tamamlanmasıyla, DDCR ekolojik araştırmada bölgesel liderdir. DDCR ayrıca sürdürülebilir turizmi teşvik eder ve ziyaretçilere Dubai’nin hassas doğası ve yaşayan mirası konusunda eğitim verirken özgün çöl tecrübeleri sunar. Pandemi öncesinde, rezerv bölgede en fazla ziyaret edilen koruma alanı olacak şekilde yılda 290.000’e yakın turist ağırlıyordu.

Yazarlar