SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.14 14:34:17

Emirates A380 İle Günlük İstanbul Seferlerinin Başlayacağını Duyurdu

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu Emirates, bugün 1 Ekim'den itibaren İstanbul'a ilk tarifeli ticari Airbus A380 seferinin yapılacağını duyurdu. Türkiye kalkışlı ve varışlı yolcular ilk kez bu ikonik çift katlı jumbo jet ile keyifli uçma deneyimini düzenli olarak yaşama fırsatına sahip olacaklar. Emirates, A380 uçağını günlük EK123/124 seferini gerçekleştirmek için kullanacak. EK123 sefer sayılı uçuş Dubai'den 10:45'te kalkacak ve 14:25'te İstanbul'a iniş yapacak.

EK124 sefer sayılı dönüş uçuşu ise 16:25'te İstanbul'dan kalkarak 21:50'de Dubai'ye varacak. Tüm saatler yerel zaman dilimine göredir. Üç sınıflı A380'i kullanıma sokan Emirates, First Class’ta 14 özel süit, Business Class'ta yatağa dönüşebilen koltukların yer aldığı 76 mini ünite ve Ekonomi Sınıfı'nda ise 427 ekstra mesafeli koltuklarla birlikte toplam 517 koltuk sunacak. Bu mevcut Boeing 777-300ER ile karşılaştırıldığında her uçuşta 150 yolcu daha fazla kapasite sağlayacak. First Class yolcuları Emirates’in özel süitlerinin ve imza niteliğindeki uçak içi Duş Spa'nın keyfini çıkarırken, First ve Business Class yolcuları da üst kattaki ünlü Uçak İçi Dinlenme Salonunda dinlenebilecekler. Tüm sınıflardaki yolcular aileleri ve arkadaşları ile irtibatta kalmak için ücretsiz kablosuz internetten, sektördeki en büyük koltuk arkası ekranlardan ve Emirates'in halihazırda 4500'den fazla kanal içeren ve birden fazla ödüle sahip "ice" uçak içi eğlence hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Halihazırda A380 ile hizmet verdiğimiz diğer çok sayıda büyük şehirle birlikte, İstanbul'a da nihayet amiral gemimizi getirdiğimiz için heyecanlıyız. Emirates'in 34 yıl önce Türkiye seferlerine başladığından beri, 23.000'den fazla uçuşta altı milyon yolcuyu taşıdık. A380 seferlerinin Türkiye'de başlaması Emirates için çok önemli bir kilometre taşıdır ve bunu gerçeğe dönüştürme konusunda bizden desteklerini esirgemeyen tüm iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyoruz." İGA İstanbul Havalimanı Havacılık Geliştirme Direktörü Majid Khan,“6 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Havalimanındaki yeni “evimize” taşınmamızdan bu yana Emirates A380'nin gelişi bizim için başka bir dönüm noktası. Dünyanın en büyük A380 operatörü olan Emirates'in, İstanbul Havalimanı ve Türkiye'nin ilk A380 operasyonu olacak Dubai – İstanbul seferlerine başlayacak olmasından ötürü gururluyum.

Bu operasyon, iki ulus arasındaki trafiği artırmamıza yardımcı olacak. Covid-19 salgını sonrası dönemde ise Emirates'in geniş ağından, şu anda İstanbul Havalimanı'ndan hizmet verilmeyen veya yetersiz hizmet verilen destinasyonlardan İstanbul ve Türkiye'ye daha fazla iç turizm getirecek. Emirates ile iyi ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi dört gözle bekliyor ve Emirates A380'i İstanbul Havalimanı'nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Çift katlı A380 dünyada hizmet veren en büyük ticari uçak olup ferah ve sessiz kabinleriyle tüm dünyadaki yolcular arasında olağanüstü bir popülariteye sahiptir. Emirates halihazırda filosundaki 118 uçakla dünyanın en büyük A380 işletmecisidir.

Uluslararası sınırların yeniden açılmasıyla ve seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesiyle, Emirates yolcu hizmetlerini kademeli olarak yeniden başlattı ve sabah, öğle ve akşam olmak üzere haftada Dubai'den İstanbul'a 17 yolcu uçuşu gerçekleştirecek. A380'ler sabah seferlerini gerçekleştirecek ve her iki yönde güzergahtaki toplam haftalık kapasiteyi 7000 koltuğa çıkaracak ve böylece yolculara 120'yi aşkın noktaya daha fazla seçenek ve bağlantı imkanı sunacak. A380'in Türkiye'ye gelişini kutlamak için özel bir promosyon yapan Emirates, İstanbul-Dubai arası gidiş dönüş Ekonomi Sınıfı biletleri 480 Dolar’dan ve Business Class biletlerini 1.980 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.

Yazarlar