SON DAKİKA
Tarih : 2022.11.10 15:51:13

Emirates A380 Uçağını Donanım Çalışması İçin Bakıma Aldı

Emirates bugün 2 yıllık devasa yenileme programını başlatarak, kabin içi donanımı tamamen yükseltilecek ve en yeni Premium Ekonomi koltuklarıyla donatılacak 120 uçaktan ilki üzerinde çalışmalara start verdi.

Bu iddialı proje Emirates yolcularının ilerleyen yıllarda da iyisiyle uçmasını sağlamak için yapılan multi milyar dolarlık bir yatırımı temsil ediyor. Geçtiğimiz Pazartesi EK928 sefer sayılı Kahire-Dubai uçuşunu tamamlayan A6-EVM, Emirates Mühendislik Merkezi’ndeki E Hangarına çekildi. Burada uzman mühendislerden oluşan bir ekip uçağı planlanan dönüşüm için hazırlamaya başladı.

Proje için 190 ek personel alımı yapan Emirates, modern ticari havacılık tarihindeki bilinen en büyük uçak yenileme programı için yüzlerce işinin ehli kişiyi bünyesinde bulunduran 62 kilit iş ortağı ve tedarikçiyle de çalışıyor. Aylar süren titiz planlama ve A380 üzerinde aylarca gerçekleştirilen detaylı testlerden sonra, mühendisler envanter çıkararak 2200 adet parça talebinde bulundu.

Ardından, Emirates tedarik ekibi yoğun bir çalışma gerçekleştirerek programın ilk aşaması için 12.600 siparişte bulundu. Emirates Mühendislik Merkezi’nde amaca yönelik atölyeler oluşturuldu ve proje için parça ve ekipman stoğu yapıldı.

Yazarlar