SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.27 01:15:16

Emirates A380 ile Bengaluru’ya İlk Seferini Gerçekleştirdi

Emirates’in amiral gemisi A380, Güney Hindistan’da bulunan Bengaluru’daki Kempegowda Uluslararası Havalimanı’na tarihi bir iniş yaparak dünyanın en büyük yolcu uçağının ilk seferini gerçekleştirmiş oldu.

EK562 sefer sayısıyla gerçekleştirilen ve takip araçları konvoyu eşliğinde karşılanan bu özel Dubai-Bengaluru uçuşu, 30 Ekim’de başlayacak olan tarifeli A380 seferleri öncesinde şehre iniş yaptı. EK562 sefer sayılı Emirates uçuşu Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan 10:00’da kalkış yaparak Bengaluru’ya yerel saatle 15:40’ta vardı ve Kempegowda Uluslararası Havalimanı’nda havacılık tutkunları, medya mensupları, havacılık ve seyahat sektörlerini temsil eden özel konuklar ve diplomatik heyetler tarafından karşılandı.

Seferini 224 yolcuyla gerçekleştiren uçak, Bengaluru’daki karşılama resepsiyonunda Karnataka Hükümeti İş Birliği Bakanı S.T. Somashekar Gowda; BAE’nin Hindistan Büyükelçisi Dr. Ahmed Abdel Rahman AlBanna; Bangalore International Airport Limited (BIAL) Genel Müdürü ve CEO’su Hari Marar ve Emirates Hindistan ve Nepal Başkan Yardımcısı Mohammed Sarhan tarafından karşılandı.

Uçaktaki yolcular arasında Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım ve Emirates Batı Asya ve Hint Okyanusu Bölgesi Ticari İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Khoory de yer aldı.

Yazarlar