SON DAKİKA
Tarih : 2019.08.08 17:18:22

Emirates Bayram Ruhunu Tüm Yolcularına Yaşatacak

Emirates, 11-14 Ağustos 2019 tarihlerinde kutlanacak Kurban Bayramı’nı, uçakiçi hizmetleriyle tüm yolcularına yaşatacak İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, yaklaşan Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde yaşamak ve yolcularına yaşatmak için 11-14 Ağustos 2019 tarihlerinde çok özel hizmet ve ikramları ile bayram ruhunu canlandıracak.

Kurban Bayramı, İslam takvimindeki en önemli tarihlerden ve en kutsal kutlamalardan birisidir.Arapça’da Eid Al Adha olan adı, ‘Kurban Bayramı’ olarak çevriliyor ve Mekke’ye olan Hac ziyaretinin sona erdiğini ifade ediyor. İnsanlar, Kurban Bayramı’nı, dünyanın her yerinde, genellikle sevdikleri ile birlikte kutluyor. Ortadoğu’nun konukseverliğine dair dokunuşlar taşıyan bayram menüsü, Emirates A380 uçak içi lounge’ında sunulacak. Menü, Arap kahvesi, hurmalı pasta ve hamur işi ürünlerinin bir seçkisinden oluşacak. Gurme çikolata üreticisi Forrey&Galland tarafından, bayrama özel olarak tasarlanan çikolatalar da tüm rotalardaki premium sınıflarda yolculuk eden her yolcuya servis edilecek.

Kutlamalar sırasında, Arap lezzetlerinden oluşan özel bir menü, her sınıftaki yolculara sunulacak. Gidilen yöne bağlı olarak, Economy Class yolcularının, Emirates’in imza yemeği olan tavuk ya da kuzu Machbous’u test etmeleri ve tatlı olarak da hurmalı pastanın keyfini sürmeleri mümkün olacak. First ve Business Class yolcuları ise Körfez’de popüler olan kızarmış kuruyemiş ve kuru üzüm ile yavaş yavaş pişirilmiş et ve pilav bulunan Tavuk ya da Kuzu Ouzi yemeğini deneyebilecekler. Afrika ve Avrupa’ya olan seçkin rotalarda, Emirlik tarzı pirinçli Eşkina Balığı da sunulacak. Bu ana yemekler, Arap salatası ile tamamlanacak ve premium yolcularının dondurmalı çikolatalı fondan; irmik, hurma ve bademden yapılan nammoura; Arap kahvesi sosu ve antepfıstığı kreması ile servis edilen khabees gibi çeşitli Arap tatlılarından seçim yapması da mümkün olacak.

Küresel bir havayolu şirketi olan Emirates, dünyanın her yerindeki etkinlikleri kutluyor ve dünyanın her yerindeki yolcu bekleme salonları ve uçaklarında, mevsimsel bölgesel lezzetleri menüsüne dahil ediyor. Emirates, 1-13 Eylül tarihleri arasında, Kerala uçuşlarında, Hindu Onam Tatilini, sebzeli sambar, tavuklu sukka ve biber kızartması ile sunulan koyun etinden oluşan özel bir menü ile kutlayacak. Muz kızartması, sharkara varatti ve kaymaklı kırmızı biber gibi yemekler, geleneksel muz yaprağı tasarımı ile servis edilirken, palada pradhaman tatlısı da menüdeki yerini alacak. Gelecek ay, Emirates, belirli Asya uçuşlarında, Sonbahar Ortası festivalini kutlayacak. Bu hasat festivali, Çinli ve Vietnamlı toplumlar tarafından, ay takviminin 8. ayının 15. günü kutlanıyor. Kutlamalar sırasında, geleneksel ay pastaları, her sınıftaki yolculara sunulacak.

Yazarlar