SON DAKİKA
Tarih : 2019.10.02 15:00:12

Emirates Elektrik Tüketiminde Karbon Emisyonlarını %15 Azalttı

İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, çevreye verdiği önemi bir kere daha göstererek, Emirates Uçak İçi İkram tesislerinde elektrik tüketiminden kaynaklanan karbon emisyonlarını %15 azalttı. Dünyanın en büyük catering operasyonlarından biri olan Emirates Uçak İçi İkram (EKFC), tesislerinde sera gazı emisyonunu yıllık 3 milyon kg azaltması beklenen son teknoloji bir güneş enerjisi sistemini kullanmaya başladı. Bu EKFC’nin kaynak verimliliğini artırmak için sürekli yapmakta olduğu altyapı yatırımlarının bir parçasını oluşturuyor. EKFC'nin en son girişimi, 2015 yılında Dubai Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum tarafından başlatılan Dubai Temiz Enerji Stratejisi 2050'yi destekliyor. Bu strateji kapsamında, Emirlik 2050 yılına kadar enerji gereksinimlerinin yüzde 75'ini temiz kaynaklardan üretmeyi hedefliyor.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum konuya dair yaptığı açıklamada: “Sürdürülebilirlik Emirates Grubu stratejisinin önemli bir dayanağıdır. Sorumlu işletme ve çevrenin bilinçli şekilde kullanılmasına kendimizi adadık ve büyümeye devam ederken bir taraftan da operasyonlarımızda eko-verimli teknolojiler uyguluyoruz. Emirates Uçak İçi İkram Birimi’nin en yeni girişimleri, Dubai’nin temiz enerji ve yeşil ekonominin küresel bir merkezi olma stratejisinin temelini oluşturan kaynak verimliliğini artırmak için yeni fırsatlar yaratıyor” dedi.

Emirates Uçak İçi İkram Birimi İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed ise: “Sürdürülebilir operasyonlarımıza yaptığımız önemli ve uzun vadeli bir yatırımı daha duyurmaktan heyecan duyuyoruz. En son teknolojiye sahip güneş enerjisi santralimiz, müşterilerimiz, çalışanlarımız ve çevremizdeki topluluklar dahil tüm paydaşlarımıza fayda sağlayacak kaynakları daha fazla optimize etmemize ve çevresel verimliliği artırmamıza yardımcı olmaktadır. Mükemmellik arzumuz doğrultusunda, sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler kullanarak müşterilerimize mümkün olan en iyi kalitede ürün ve hizmetleri sunmaya kararlıyız” dedi.

EKFC’nin güneş enerjisi santrali 8.112 ayrı güneş panelinden oluşuyor. Yıllık 4.195 megawatt-saat elektrik üreterek şirketin çamaşırhane, yiyecek üretimi ve personel konaklama tesislerinde geleneksel enerji tüketiminin %15 azaltılmasının sağlanması bekleniyor. Sonuç olarak, EKFC’nin karbondioksit emisyonu yıllık 3 milyon kilogram olarak, 518 ailenin evindeki elektrik kullanımına eşdeğer azalacak.

Yazarlar