SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.29 15:00:09

Emirates Expo 2020 Dubai’deki Fuar Alanını Tanıttı

Expo 2020 Dubai’nin Önde Gelen Ortağı ve Resmi Havayolu Emirates, bugün, 6 aylık mega etkinliğe yönelik ultramodern fuar alanını, ziyaretçi deneyimi konseptleri ve tasarımını lanse etti. İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Expo 2020 Dubai’de yer alacak fuar alanını tanıttı.

Emirates fuar alanının ziyaretçi konseptleri ve tasarımı, ticari havacılığın geleceğine odaklanarak, interaktif teknolojilerin kullanılması ve tasarım düşüncesini kullanacak. Emirates, inşası Mart 2019’da başlayan fuar alanı ile şimdiden çığır açmış durumda. Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum konuya dair yaptığı açıklamada: “Bugün, Expo Dubai 2020’nin temalarını ortaya koyan Emirates fuar alanının, ilk detaylarını açıklamaktan dolayı, son derece gurur duyuyoruz. Bu özel alanımızın amacı, Expo 2020 Dubai’nin amacı ile oldukça paralel ve daha iyi bir gelecek için kararlı olmaya yönelik ilham vermek, bağlantıları canlandırmak, deneyimler yaratmak ve yaratıcılık ve inovasyonu desteklemeye yönelik. İleriyi düşünme deneyimleri, havacılıkta söz konusu olacak en iyi yaklaşımı vurgulayacak ve bugünün ve geleceğin dünyası için, hareketliliğin ne denli önemli olduğunu gözler önüne sermeye yönelik bir platform görevi görecek” dedi.

Al-Maktoum ayrıca: “Burada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahilindeki Emirates ve geniş uçuş ağı, başarılı bir Expo 2020 olmasına yönelik bağlantı imkanlarını sağlama açısından kilit rol oynayacak, ulaştırma, ağırlama ve turizm sektörünün ekonomik etkisi BAE ekonomisine AED 16.4 milyar katkıda bulunacak ve bu endüstrilerin, ekonomik değer oluşturmada, insanları bir araya getirerek ve engelleri ortadan kaldırarak oynadığı hayati rolün altını çizecek” dedi.

BAE Uluslararası İlişkiler Bakanı ve Expo Dubai Genel Direktörü Reem Al Hashimy ise: “Bu inanılmaz etkinlik için tüm dünyayı bir araya getirmekten dolayı heyecan duyuyoruz. Neredeyse 170 yıldır, Expolar insanları gelecek için ilham ve heyecan ruhu içinde birleştirdi ve onları inovasyon, kültür, sanat, yemek ve eğlence ile büyüledi. Expo 2020 ve Resmi Havayolu Ortağımız olan Emirates, insanları 2020'de Dubai'de tek bir yerde bir araya getirecek. Emirates fuar alanı ise hava yolculuğunun geleceği dönüştürmede ve şekillendirmedeki oynadığı rolü en güzel şekilde anlatacak” dedi. Ekim 2020 ile Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Expo 2020 Dubai, 190 ülkenin katıldığı bir dizi benzersiz deneyim ve günlük canlı etkinlikler, geçit törenleri, müzik ve kültürel festivaller, ilham verici söyleşiler, workshoplar ve benzer diğer faaliyetleri olan eğlence programı ile ziyaretçiler için, benzersiz bir etkinlik. Yenilikçi yemek konseptleri arayışında olan yemek severler ve gurmeler, normal yemek kamyoneti konseptlerinden, lüks yemek konseptlerine kadar, 200’den fazla yemek deneyimi ve Dubai’ye ait, daha önce hiç görülmemiş, 34 gıda konsepti ile dünyanın her yerinden mutfakların örneklerini bulabilecekler.

Yazarlar