SON DAKİKA
Tarih : 2023.05.04 13:18:05

Emirates Grubu, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne Katıldı

Sürdürülebilirlik çabalarını geliştiren Emirates ve dnata, sorumlu iş uygulamalarını ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin ilerlemesini destekleyen gönüllü bir küresel girişim olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne katıldı. Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra başkanı Şeyh Ahmed bin Said El Maktum konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “BAE'nin Sürdürülebilirlik Yılı'nda, Emirates Grubu'nun sürdürülebilir ve sorumlu iş uygulamalarını operasyonlarımıza dahil etme çabalarında bir başka adım olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. “Emirates ve dnata, büyüme konusunda her zaman dengeli bir yaklaşım benimsemiştir. Dubai ve BAE'nin uzun vadeli vizyonunu yansıtarak, mükemmellik ve ilerleme arayışımızda yorulmak bilmeden çalışıyoruz; hoşgörü ve saygı değerlerini benimsiyoruz. İş performansımızı geliştirmek, hizmet verdiğimiz topluluklar üzerindeki olumlu etkimizi genişletmek ve çevresel etkimizi en aza indirmek için teknolojilere, insanlara ve ortaklıklara yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Emirates ve dnata, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin insan hakları, çalışma, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki on ilkesini uygulamayı ve bu çabalardaki ilerlemeyi yıllık olarak raporlamayı taahhüt ettiler. Grup, sözleşmenin kapsamlı araç ve kaynaklarına erişimden yararlanarak dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarıyla etkileşime geçecek ve onların sürdürülebilirlik konusundaki öğrenim ve eğitimlerini geliştirecek. Emirates Grubu'nun devam eden çevresel girişimleri 3 alana odaklanıyor: emisyonları azaltmak, sorumlu bir şekilde tüketmek ve vahşi yaşam ile doğal yaşam alanlarını korumak.

Son girişimler arasında, Emirates; Ocak ayında, tek motorda %100 sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) kullanan mihenk taşı niteliğindeki bir gösteri uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi ve %100 SAF uçuşunun geleceğini sağlamak için ortak endüstri çabalarını destekledi. Haziran 2022'de dnata, küresel operasyonlarında çevresel verimliliği artırmak için 2 yıl boyunca yatırım yapılmak üzere 100 milyon ABD Doları taahhüt etti. Grup, ayrıca cinsiyet dengesine bağlılığını vurguluyor. 2025 yılına kadar orta ve üst düzey yönetim pozisyonlarında kadın temsilini artırmayı amaçlayan BAE Cinsiyet Dengesi Konseyi taahhüdünün imzacısı durumunda. Ayrıca; dnata, IATA'nın kendi bünyesinde kadın temsilini güçlendirmeye ve geliştirmeye yönelik 25by2025 girişimine imza attı. Toplulukları zenginleştiren ve destekleyen Emirates ve dnata, 2022'de Pakistan'daki seller ve Türkiye-Suriye'deki deprem için girişimleri içeren insani yardım çabaları doğrultusunda kaynaklarını düzenli olarak seferber etti.

Emirates Havayolu Vakfı ve dnata4good aracılığıyla, Emirates ve dnata, ihtiyacı olanlara eğitim, barınma, yiyecek ve temiz suya erişim sağlamak için STK'larla birlikte çalışıyor. Grup, insan sermayesi oluşturarak ve inovasyon platformlarını destekleyerek havacılığın ve seyahatin geleceğine katkıda bulunuyor. Emirates'in aktif küresel sponsorluk takvimi, hayranları ve toplulukları bir araya getiriyor, sporu destekliyor ve geleceğin spor yıldızlarına fırsatlar sunulmasına yardımcı oluyor. Etik ve sorumlu uygulamalara bağlı olan Emirates Grubu; kritik stratejik, operasyonel, finansal ve itibar alanlarını yöneten ve izleyen işlevler arası dahili komiteleri bünyesinde barındırıyor.

Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele, kara para aklamayla mücadele, kölelik ve insan kaçakçılığıyla mücadele, tekelcilik ve rekabet, çıkar çatışmaları, veri koruma ve siber güvenlik ile yaptırımlar ve ihracat kontrolleri gibi politikalarla ilgili farkındalığı ve uyumu sağlamak için yürürlükte olan sistem ve programlara sahip. Emirates, dnata ve yan kuruluşlarından oluşan Emirates Grubu, havacılık ve seyahat hizmetlerinde dünya lideri bir kurum. Emirates ve dnata, küresel operasyonları aracılığıyla yüzbinlerce kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlıyor, işletmeleri küresel pazardaki fırsatlarla buluşturuyor ve insanlara iş, aile ve kişisel hedeflerini zenginleştirme doğrultusunda uluslararası hareketlilik sağlıyor.

Yazarlar