SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.08 14:06:49

Emirates SkyCargo, Boeing 777F Uçağını Teslim Aldı

Global hava taşımacılığı sektöründe lider Emirates SkyCargo, geçtiğimiz hafta sonu yeni bir Boeing 777F teslim aldı. Bu son teslimatla birlikte, havayolunun 777 modeli kargo uçağından oluşan özel filosunda uçak sayısı 11’e yükseldi.

Seattle’daki Paine Field havalanından kalkış yapan A6-EFT Boeing 777F, Hong Kong’tan ilk yükünü teslim aldıktan sonra elektronik, tüketim malları ve genel kargodan oluşan tam dolu kargo yüküyle birlikte Cumartesi sabah Dubai World Central’a iniş yaptı.

Emirates SkyCargo Kıdemli Bölüm Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “En yeni kargo uçağımız pandemi boyunca müşterilerimize hizmet sunmak ve global tedarik zincirlerinin hareketliliğini sürdürmek için son hızla devam eden seferlerimizin kapasitesini artıracak. Haziran ayında ikinci bir 777F’yi teslim almayı planlıyoruz. 2023’te ise, dört adet 777 modeli yolcu uçağını kargo uçağına dönüştürmek için bir program başlatacağız ve dönüştürülen uçakların tamamı 2024 yılının sonuna kadar tekrar teslim edilecek.” ”

Bu yatırımlar müşterilerimize mümkün olan en iyi şekilde hizmet vermenin yanı sıra hayati malların hareketliliğini ve Dubai üzerinden ticari akışı sağlama konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Emirates SkyCargo olarak, filomuza, global uçuş ağımıza, teknolojimize ve merkezimiz Dubai’deki birinci sınıf lojistik altyapımıza yatırım yaparak dünyanın en büyük ve en iyi hava taşımacılığı şirketlerinden biri olarak yolculuğumuza devam edeceğiz.”

Emirates SkyCargo hâlihazırda 11 varış noktasına tarifeli kargo seferleri düzenliyor. Havayolu ayrıca altı kıtada 130’u aşkın varış noktasına sefer yapan 200’den fazla geniş gövdeli Boeing 777 ve Airbus A380 modeli uçaklarından oluşan yolcu uçağı filosunda göndericilere uçak altı kapasitesi sunuyor. Geçtiğimiz yıl, Emirates SkyCargo 2,1 milyon ton kargo taşıdı.

Yazarlar