SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.18 02:01:31

Emirates SkyCargo, COVID-19 Aşı Sevkiyatında Rekor Kırdı

Emirates SkyCargo, uçaklarında 1 milyar dozun üzerinde COVID-19 aşısı taşıdı. Havayolu kargo şirketi, Ekim 2020’de COVID-19 aşılarının ilk pilot sevkiyatını gerçekleştirdikten sonra 18 aylık bir süre içinde tarihi bir kilometre taşını geride bıraktı.

1 milyardan fazla doza karşılık gelen 4200 tonun üzerinde COVID-19 aşısı, 2000’den fazla Emirates uçuşuyla 80’i aşkın uçuş noktasına ulaştırıldı. 1 milyar dozun yaklaşık üçte ikisi gelişmekte olan ülkelere taşındı.

Emirates Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Emirates SkyCargo olarak, global COVID-19 salgınının başından beri global toplulukların virüsün yıkıcı etkilerini atlatmalarına destek olmaya odaklandık ve gelişmekte olan ülkelere yardım etmeye öncelik verdik.

Dubai merkezimizin stratejik konumu ve geniş gövdeli uçaklardan oluşan modern filomuz, amaca yönelik tesislerimiz ve sıcaklığa duyarlı ilaçların taşınmasına yönelik kapasitemiz bir araya gelerek, COVID-19 aşılarını dünyanın bir ucundan diğerine emniyetli, güvenilir ve hızlı bir şekilde taşımamızı sağladı. Dünya Sağlık Günü yaklaşırken, pandemi boyunca aşı gibi temel ürünlerde aksama olmaması için tüm olanaklarını seferber eden global Emirates SkyCargo ekibimizle gurur duyuyoruz.”

Yazarlar