SON DAKİKA
Tarih : 2020.04.13 13:43:19

Emirates Skycargo Operasyon ve Ağlarını Büyütüyor

Covid-19 salgını sırasında tüm dünyadaki pazarlara gıda, tıbbi malzeme ve temel malzemeler tedarik etme taahhüdünü yerine getiren Emirates SkyCargo, artan sayıda küresel destinasyon arasında bağlantı kurmak için kargo hizmetlerinin ölçeğini süratle arttırdı. Havayolu taşıyıcısı halen 51 destinasyona sefer düzenlemekte olup, 19 şehre uçuş başına 100 tonluk kapasiteye sahip. Emirates SkyCargo Boeing 777 kargo uçağıyla, 38 destinasyona ise uçak altı kargo taşıma kapasitesi 50 ton olan Emirates’in Boeing 777 yolcu uçaklarında özel kargo uçuşlarıyla hizmet veriyor.

Emirates Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Son iki hafta içinde yolcu uçağı altında kargo taşımak için operasyonlarımızı bilhassa arttırdık. Emirates SkyCargo ağını her gün genişletiyoruz. Nitekim yolcu uçaklarında kargo seferi yaptığımız en son destinasyonlar arasında Bangkok, Kazablanka, Johannesburg, Singapur ve Taipei bulunuyor. Hava kargosu, temel malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın en hızlı yolu ve genişleyen ağımız farklı küresel çıkış ve varış yerleri arasında artan düzeyde bağlantı kurma imkanı veriyor”. 4 Nisan 2020 tarihinde sona eren hafta, Emirates SkyCargo kargo uçaklarıyla 160’tan fazla sefer, yolcu uçaklarıyla ise yaklaşık 90 sefer düzenledi.

Takip eden hafta, hava kargosu taşıyıcısı sadece yolcu uçaklarıyla 160’a yakın sefer gerçekleştirdi. Emirates SkyCargo ayrıca, hızla değişen küresel koşullarda operasyonları sorunsuz yürütmek ve maliyetleri kısmak için Dubai’deki tüm kargo elleçleme operasyonlarını Dubai Uluslararası Havaalanına aktardı. Charter Uçuşları Emirates SkyCargo tarifeli uçuşlara ilaveten, hem kargo hem de yolcu uçaklarını kullanarak kargo taşımak için artan sayıda özel charter uçuşları düzenledi. Taşıyıcı, Nisan’ın başından itibaren 20’den fazla küresel destinasyona bağlantı sağlayan 30’dan fazla charter uçuşu yaptı.Charter uçuşlarında taşınan başlıca mallar, ilaçlar, ham maddeler ve yedek parçalara ek olarak yüz maskeleri, koruyucu örtüler, dezenfektanlar, hastane ekipmanları dahil olmak üzere tıbbi malzemelerden oluştu.

BAE’ye gıda ve tıbbi malzeme temini Emirates SkyCargo, küresel ağı genelinde yıl başından bu yana BAE’ye 33 bin tonu aşkın çabuk bozulabilen malzeme ve bin 700 tonun üzerinde ilaç ithal edilmesine yardım etti. Gıda maddeleri Avustralya, Hindistan, Kenya ve Pakistan dahil çeşitli pazarlardan getiriliyor. Sultan, “Artık 50’yi aşkın küresel destinasyonu kapsayan genişlemiş ağımızla tüm dünyadan BAE’ye düzenli gıda ve ilaç tedariki yapılmasını sağlıyoruz. Emirates SkyCargo ülkeye düzenli olarak hayati gıda maddeleri ve tıbbi malzemeler temin etme taahhüdünü sürdürüyor,” dedi. Hava kargosu taşıyıcısı küresel olarak 93.000 tondan fazla çabuk bozulabilen ürün ve 20.000 tonun üzerinde ilaç taşımıştır. Taşıyıcı ayrıca dünya genelinde Covid-19’la mücadele etmek için 3 bin tondan fazla tıbbi malzeme taşıdı.

Yazarlar