SON DAKİKA
Tarih : 2020.05.06 18:24:21

Emirates Skycargo’dan Türkiye’nin İhracatına Katkı

Emirates’in hava taşımacılığı birimi Emirates SkyCargo, Türkiye’den yapılan önemli ihraçlarla birlikte dünya çapında en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin taşınmasına katkıda bulunuyor. Türkiye’den ihraç edilen malzemeler başta el dezenfektanı, tıbbi maske ve kişisel koruyucu ekipman üretiminde kullanılacak ürünlerden oluşuyor ve İstanbul Havalimanı’ndan haftada iki kez gerçekleşen kargo uçuşlarıyla taşınıyor. Emirates SkyCargo, İstanbul kalkışlı tarifeli yolcu uçuşlarının askıya alınmasına karşın, Türkiye’deki tedarikçiler için gerek temel tedarik zincirlerini gerekse gelir akışlarını sürdürmeye yardımcı oluyor. Türkiye’den ihraç edilen malzemeler, Emirates SkyCargo aracılığıyla dünya çapında önemli katkı sağlıyor Türkiye, Covid-19’a karşı verilen küresel mücadeleyi desteklemek için ürün ihracatı adına önemli bir üs haline geldi. Emirates SkyCargo, bu ürünlerin teslim edilmesinde temel bir rol oynarken, aşağıdaki malzemelerin Türkiye’den taşınmasına yardımcı oluyor:

– Uzak Doğu’ya (Şangay, Guangzhou ve Pekin gibi) kişisel koruyucu ekipmanlar için pamuksuz kumaş gibi ham maddeler

– Orta Doğu’ya (Muscat (Umman), Kuveyt, Bahreyn, Dubai (BAE) gibi) koruyucu önlük, tıbbi maske ve steril el temizleme jeli ürünleri

– Avustralya genelinde şehirlere ilaç

Emirates’in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Müdürü Bahar Birinci, “Türkiye, dünyada Covid-19 salgınında ihracat artışı yaşayan sadece altı ülkeden biri olup Türkiye’den haftada iki uçuş gerçekleştiren Emirates SkyCargo ülkenin tüm dünyada çok sayıda pazarla bağlantı kurmasına imkan tanıyor. Emirates, Türkiye’ye olan bağlılığının açık bir göstergesi olarak bu kritik süreçte önemli tıbbi malzemelerin sevkiyatına imkan sağlamak adına yolcu uçaklarını kullanmaya devam ediyor,” şeklinde konuştu.

Emirates SkyCargo, tarifeli uçuşların yanı sıra charter uçuşları da düzenlemek için hazırda bekliyor. Şirket kısa bir süre önce Avustralya’ya özel bir charter uçuşuyla Türkiye’nin kaliteli ihraç ürünlerinden biri olan 52 ton fındık kremasının taşınmasına yardımcı oldu.

Emirates SkyCargo Operasyonları 

Emirates SkyCargo, halihazırda tüm dünyada 65’ten fazla destinasyona tarifeli uçuş gerçekleştirirken, çok daha fazla destinasyona charter seferleri ve özel seferler düzenliyor. Şirket, Nisan ayında 2500’den fazla uçuş gerçekleştirdi.

Emirates SkyCargo, Ocak ayından bu yana uçuşlarında 20 bin tondan fazla ilaç ve 93 bin tondan fazla dayanıksız madde taşıdı.

Yazarlar