SON DAKİKA
Tarih : 2018.10.10 16:47:51

Emirates Uçakları Sinema Salonu Gibi

Emirates’in film kataloğunun tamamının izlenebilmesi için, Dubai ile Auckland arasında, dünyanın en uzun A380 uçuşu ile 119 yolculuk yapılması gerekiyor. Ödüllü uçak içi eğlence sistemi olan ice, yolculara 1,000’den fazla film imkanı sağlayarak, diğer havayollarının sunduğundan daha fazla film sayısına ve yeni bir dönüm noktasına ulaştı; böylece, Emirates ile seyahat eden film düşkünleri, artık daha da fazla seçeneğin keyfini sürebilecekler. Filmler, 3 bin 500 kanallık eğlence imkaânı sağlayan TV ve müzik yayınlarına ek olarak sunuluyor.

Genişletilmiş film kataloğu, 2 bin saatlik eğlence imkanı sağlıyor, ki bu tamamının izlenebilmesi için, Dubai ile Auckland arasında, dünyanın en uzun A380 uçuşu ile 119 yolculuk yapılması anlamına geliyor. Emirates’in küresel ve çeşitlilik taşıyan yolcu tabanına hizmet vermek üzere, 80’den fazla uçakta mevcut olan sistem, gişe rekorları kıran 500’den fazla Hollywood filmi ve dünyadan 600 filmi içeriyor. Emirates, dünyada önde gelen her film piyasasından filmler satın alıyor ve 44’ten fazla dilde film izleme imkanı sağlıyor. Emirates’in Yolcu Deneyimi (IFEC) Bölüm Başkan Yardımcısı Patrick Brannelly konuya dair yaptığı açıklamada: “Emirates ile yapılan yolculukların merkezinde, her zaman için benzersiz bir yolcu deneyimi yer alıyor. Muhtemelen pek çok kişinin evlerinde sahip olduğundan daha fazla seçim şansı ile gökyüzünde görülen en büyük çaplı eğlence imkanını sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

İnsanlar Emirates ile uçtuklarında, kendileri için, en son ve en iyi filmler ve harika TV kanalları ve çok kapsamlı müzik seçenekleri ile evlerindekinden daha iyi bir deneyim oluşturmak istiyoruz” dedi. Her ay sisteme, 1939’lu yılların klasiği Oz Büyücüsü ve Rüzgâr Gibi Geçti’den, 2018 yılının gişe rekorları kıran filmi Jurassic World, Fallen Kingdom ve Ocean’s 8’e kadar değişen seçeneklerle, 100’den fazla film ekleniyor. ice ayrıca, 25 adet uzun metrajlı belgesel filmini de sunuyor. Şu anda uçaklarda en popüler belgeseller, Eric Clapton- Life in 12 Bars ve Barack Obama’nın görevdeki son yılını anlatan The Final Year’ı da içeriyor. Emirates ayrıca geçtiğimiz ay, yolcuları için ice üzerinden kendi Yiyecek ve Şarap kanallarını lanse ederek, uçaktaki menülerini nasıl oluşturduğu ve küresel ortakları ile nasıl çalıştığının sahne arkasını görmelerini sağladı. Emirates, geniş bir kapsamda sunulan çocuk filmleri ve TV kanalları ile minik yolcuların da ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor. Disney ve Marvel da dahil 75’in üzerindeki çocuk filminin yanı sıra, Cartoon Network, Nickelodeon, CBeebies & the Disney Channel’ı da içeren 50 TV kanalı da mevcut. Uçak içi eğlence sistemlerinin güncellenmesine yönelik sürekli yatırım yapan Emirates, 1992 yılında, tüm sınıflarda koltuk arkalarında TV ekranı sunan dünyadaki ilk havayolu şirketi oldu. Günümüzde ise Emirates, Economy Class’ta 13.3 inç, Business Class’ta 23 inç ve First Class’ta 32 inç olmak üzere, endüstride görülen en büyük koltuk arkası ekranlarından yararlanma imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde, First Class’taki görüntüleme imkanları, Emirates için özel olarak geliştirilen Bowers & Wilkins kulaklıkları ile daha da iyileştirildi.

Havadaki en geniş film seçeneği sunmasının yanı sıra ice, Killing Eve, Succession ve The Terror gibi yeni dramalar ve Atlanta ve Big Bang Theory gibi gözde komediler de dahil, ödüllü TV dizileri, çok büyük bir müzik koleksiyonu, 100’den fazla oyun, uzmanların yönetiminde verilen LinkedIn kursları ve başlangıç düzeyindekiler için uTalk dil kursları ile dolu, 325’ün üzerinde TV kanalına sahip. Emirates ve Dubai Future Foundation adlı vakıf, yazar Malcolm Gladwell, eski NASA Baş Bilim insanı Dr. Ellen Stofan ve sanatçı will.I.am gibi önde gelen düşünürlerin görüşlerini içeren Dubai Talks dizisini ice üzerinden yayınlamak üzere işbirliği yaptı. 170’ten fazla uçakta, Champions League, NBA ve en son golf alanındaki Ryder Cup gibi spor etkinliklerini yayınlayan canlı TV kanallarının yanı sıra CNN, BBC World, Al Arabiya ve NHK haber kanalları da mevcut. Wi-Fi, Emirates filosunun yüzde 99’undan fazlasında bulunuyor ve her kabin sınıfındaki yolcu, 20MB’lık ücretsiz internet kullanma imkanından yararlanabiliyor. Emirates en son, geçen ayki APEX 2019 Küresel Yolcuların Seçimi Ödülleri’nde, En İyi Eğlence Ödülünü art arda ikinci kez kazandı. Emirates’in Ekim ayı filmleri hakkında Arabistanlı Lawrence uçaktaki en uzun film ve 3 saat 47 dakika sürüyor. Disney klasiği Dumbo 1 saat 4 dakika ile en kısa film ve Dubai’den Kuveyt’e olan en kısa A380 uçuşunda tamamı izlenebiliyor.

Uçaklardaki en eski film 1939 tarihli Oz Büyücüsü. Ice’taki filmlerin 132 tanesi 2018 tarihli, piyasaya yeni sürülmüş filmler. 64 film Sesli Betimleme ve 127 film ise Seçmeli Altyazı imkanlarına sahip. Uçaklarda 6 anime filmi mevcut ve süresi, Dubai’den Tokyo’ya olan bir uçuştan daha fazla. 50 Disney filminin ice üzerinden izlenmesi 83 saat 42 dakika sürüyor. Bu Emirates’in Dubai’den, California, Orlando, Hong Kong, Paris, Tokyo ve Şanghay’daki 6 Disney tesisinin tümüne uçtuğu süreden daha fazla bir süre. ice ’ta, Bollywood’dan ve Hindistan alt kıtası bölgesinden 200’den fazla, Ortadoğu’dan 117 ve Çin’den 40’ın üzerinde film de dahil, 44 dilde filmizleme imkanı sağlanıyor.

Yazarlar